10 juli legaalrijden demonstratie Amsterdam: walk the LEV

Legaal wandelen? Dat is wat we zaterdag gaan doen in Amsterdam. Noodgedwongen omdat we niet op onze verboden Lichte Elektrische Voertuigen mogen rijden. Nu niet en als de plannen van het kabinet doorgaan ook niet in de toekomst. Vrijwel alle LEVs die nu al in Nederland verkocht zijn zullen nooit door de verplichte keuring van de RDW komen.

Dat is ook waarom wij voor zelfregulering zijn. Geen betutteling van de overheid maar zelf kunnen kiezen waarmee je van A naar B gaat rijden. Op zich niet heel vreemd want dat doen ze nu ook al in tenminste 18 EU-lidstaten.

Kom zaterdag naar Amsterdam om een statement te maken. Het is ook het moment om (op 1,5 meter) met lotgenoten in gesprek te gaan. Uitingen in de vorm van opvallende borden en spandoeken zijn ook toegestaan.

Rijden is LEV inleveren bij de politie maar met je LEV lopend demonstreren is geen probleem. Zorg dus dat je erbij bent. Hoe meer mensen des te meer impact.

We verzamelen om 12:00 uur op de Ruijterkade (Amsterdam River Cruise Port)
Om 12:30 uur lopen we een korte route naar het Beursplein.
Op het Beursplein hebben we een aantal sprekers

Tot slot normaals het nadrukkelijke verzoek om zaterdag in Amsterdam niet op je LEV te gaan rijden. Niet voor, na of tijdens de demonstratie. De politie gaat hier zaterdag extra op controleren.

Aanmelden voor de demonstratie hebben we het liefst via Facebook. Deelname aan de demonstratie is gratis maar teken wel de petitie.

[epcl_button label=”Facebook Event” url=”https://www.facebook.com/events/1150415685474010/” type=”outline” color=”blue” size=”regular” icon=”fa-calendar-check-o” target=”_blank” rel=”dofollow”][/epcl_button][epcl_button label=”Teken de petitie” url=”https://legaliseerplevs.petities.nl/” type=”outline” color=”blue” size=”regular” icon=”fa-calendar-check-o” target=”_blank” rel=”dofollow”][/epcl_button]

Probeer zoveel mogelijk met het OV naar de demonstratie te reizen. Met een dagretour dal reis je voor € 17,50 van elk station in Nederland naar Amsterdam.

Tot zaterdag!

10 REACTIES

 1. Zullen er OneWheels aanwezig zijn? Want die vond ik een beetje lastig uit te laten aan de lijn. Als een baby tillen is ook geen pretje op een begeven moment. Ik ben benieuwd naar de impact die hiermee gemaakt kan worden. En wat de sprekers te zeggen hebben.

  Zelf ben ik nog niet erover uit of ik erbij ben maar hopelijk wordt het volop gefilmd zodat iedereen het terug kan kijken.

 2. Als je in de Onewheel app kijkt onder grouprides gaan er al 38 mensen met een Onewheel. De meeste mensen die een Onewheel hebben gebruiken de app niet eens dus de opkomst zal best groot zijn.

  Je kan je Onewheel op een steekkarretje zetten en als je op YouTube zoekt naar Onewheel leash dan is een simpel touwtje ook nog genoeg om je Onewheel mee te trekken.

  Achteraf video kijken hoe het was is geen optie, dit is een van de belangrijkste demo’s van het jaar. We moeten een statement maken. Die maak je als community met z’n allen en niet door thuis op de bank af te wachten.

  • Precies! Al die mensen die denken die gasten van Legaalrijden fixen die legalisatie wel even moeten nu ook eindelijk eens wakker worden. Er rijden 50.000 LEVs rond in Nederland. Als daarvan maar 200 mensen komen opdagen dan is legalisatie blijkbaar niet zo belangrijk voor ze?

 3. Vergeet niet dat toen we eens met een groepje mensen op nieuwjaarsdag op het Binnenhof zijn samengekomen dat, dat daarna door de VVD en de SP is aangehaald in een debat over LEVs in de Tweede Kamer. Het gaat vaak niet eens om het moment maar om de beeldvorming achteraf. Als we laten zien dat, dat groepje nog steeds aan het wachten is en dat het groepje een grote groep is geworden dan heeft dat echt impact.

   • Mijn longboard bezit helaas geen motor dus ik kon niet meedoen met de tocht vorig jaar hier in Den Haag, wel toejuichen. Ik durf het zelf nog niet aan door de wout hier, in het centrum en vooral op Scheveningen. Desalniettemin steun ik jullie van harte, en heb jullie petitie al lang geleden getekend. Mijn statement maak ik door dan maar met mijn turbodiesel naar het werk te crossen, ipv mijn elektrieke longboard en step.

 4. Nou ook als we moeten lopen trekken we weer even aandacht for het probleem dat we niet legaal mogen rijden. Ik heb echt geen goed woord voor politie en overheid op dit moment. Mag ik met 1 wiel nog legaal rijden is er geen verzekeraar die ik kan vinden die het wil verzekeren en oom agent zegt rustig je kunt je overal voor verzekeren. Ze noemen het geen pev want je moet lev hebben om er op te rijden.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...