Kan een PLEV het OV vervangen?

OV is prachtig totdat het niet meer werkt. Dan is het fijn als je iets achter de hand hebt waar je op kan vertrouwen. Personal Light Electric Vehicles zijn geen speeltjes maar slimme vehicle grade micromobiliteit oplossingen om je naar je werk of naar huis te brengen en ook nog eens veel goedkoper dan OV.

10 kilometer met een PLEV kost gemiddeld zo’n 10 eurocent aan stroom. Met OV betaal je voor dezelfde afstand al gauw €2,62. Dat is 26 maal duurder dan vervoer per e-step, e-board of een Onewheel. Op jaarbasis met gemiddelde 44 werkweken is dat €35 voor een PLEV en €922 voor OV.

De vergelijking is niet helemaal eerlijk omdat we ook de aanschaf van een PLEV moeten berekenen. In het duurdere maar ook meest betrouwbare segment kan je pas na twee jaar cashen en bespaar je daadwerkelijk €887 op jaarbasis.

Uit onze berekeningen blijkt ook dat de reistijd van de gemiddelde werknemer met een PLEV die anders een bus of tram zou gebruiken dagelijks al gauw met 30 minuten afneemt. 100 uur op jaarbasis of voor de gemiddelde werknemer bijna 3 werkweken per jaar.

Foto Twitter: @FeikoMans

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...