Bij verzekeraar Aegon is het blijkbaar ook komkommertijd want daar gaan medewerkers vragen aan elkaar stellen en dat dan publiceren als een nieuwswaardig blog bericht. E-steps zijn volgens Aegon “hot and happening” maar de echte vragen waar je als consument antwoord op wil hebben worden niet beantwoord.

Richard Buijs, verzekeringsspecialist bij Aegon geeft een aantal tips waar je als eigenaar van een e-step eigenlijk helemaal niks aan hebt. Zo lezen we in het blog dat Aegon e-steps verzekerd via een aansprakelijkheidsverzekering (AVP) die maximaal 16 kilometer per uur kunnen gaan. Veel heb je daar niet aan want vrijwel alle e-steps van nu die je op elke straathoek ziet rijden en in Nederland kan kopen gaan harder dan 16 KM/u.

We lezen ook dat als je je eigen e-step in het buitenland wil gebruiken het belangrijk is om de wetten van het desbetreffende land te controleren. Dat je als Nederlander niet verzekerd bent op een e-step in het buitenland lezen we nergens in het blog. Aegon noemt als voorbeeld België en geeft aan dat het daar niet verplicht is om je te verzekeren.

Klanten van verzekeraars als Aegon willen hun Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) zoals de e-step graag laten verzekeren in het buitenland maar er is geen één verzekeraar in Nederland die dat dekt. Het zou fijn zijn als Aegon dat eens zou regelen en daar dan een blogje over zou schrijven.

Tot slot zou het Aegon sieren om hun klanten erop te wijzen dat de e-steps die je nu op elke straathoek kan kopen en ziet rondrijden tot tenminste 2024 illegaal zijn en dus ook niet te verzekeren zijn. Daar hebben mensen wat aan.

Rij je met de step zo’n 10 kilometer per uur? En rij je iemand aan of bots je tegen iets aan waardoor schade ontstaat? Dan kan je een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering.

Dit bericht wekt de indruk dat je met een e-step de weg op mag als je niet harder dan 16 KM/u gaat en dat is dus helaas niet zo. Bij het blog bericht van Aegon staat ook een foto van een e-step die harder kan dan 16 KM/u en dat maakt zo’n bericht voor consumenten nog verwarrender dan het al is.

Aegon verzekerd e-step die niet harder dan 16 KM/u kan rijden