Amsterdam wil geen elektrische deelsteps in de stad

Amsterdam wil geen elektrische deelsteps in de stad. Dat blijkt uit een motie die het college van burgemeester en wethouders verzoekt om e-steps en bijzondere bromfietsen uit te sluiten als deel- en huurvervoer in het stedelijk beleid.

Aanleiding is het nieuwe LEV-kader die het vanaf 2023 mogelijk maakt om deelsteps op de openbare weg te laten rijden. Daarnaast is Amsterdam een fietsstad en is het volgens de politieke partijen niet wenselijk als er deelsteps gaan rondrijden of dat ze overal achtergelaten worden. 

Wij snappen de keuze van Amsterdam wel. Het zou ons niks verbazen als steden als Utrecht binnenkort ook volgen. Maar er zijn ook steden die qua infrastructuur wel geschikt zijn voor deelsteps. Denk bijvoorbeeld aan Rotterdam. 

Foto: Alexander Schimmeck

9 REACTIES

  1. Alle negatieve berichten over de e-step zijn vrijwel altijd terug te voeren op de deelstep. Er staat vaak e-step terwijl er deelstep had moeten staan. Mede door de leveranciers van deelsteps heeft de e-step een slecht imago gekregen. Het is goed dat Amsterdam dat ook ziet.

  2. Invest-NL heeft miljoenen belastinggeld gestoken in het Franse DOTT met een vestiging in Amsterdam. De aandeelhouder van Invest-NL is het ministerie van Financiën en daarmee heeft de Nederlandse overheid geld geïnvesteerd in Deelsteps die in Nederland verboden zijn en in ieder geval in Amsterdam vanaf 2023 ook niet de weg op mogen.

    Bron: https://legaalrijden.nl/blog/overheid-investeert-publiek-geld-in-verboden-deelsteps/

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...