ANWB wil snelle invoering dan wel legalisering van kleine elektrische voertuigen

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat 36% van de Nederlanders na de coronacrisis vaker met eigen vervoer wil reizen. Belangrijkste reden is om de drukte in het OV te vermijden. 27% wil vaker de fiets of e-bike gebruiken en 17% wil vaker met de auto, motor of bromfiets reizen. 

De ANWB vindt dat er meer aandacht en ruimte moet komen voor andere vormen van duurzaam vervoer, zoals de e-step. Om te voorkomen dat het autogebruik verder stijgt pleit de ANWB voor snelle invoering dan wel legalisering van kleine elektrische voertuigen, zodat de consument meer keuze heeft. Nederland loopt daarin achter ten opzichte van andere landen.

De ANWB geeft aan dat elektrische vervoermiddelen zoals de e-step gebruikt zullen worden op het fietspad. De fietspaden zijn in veel steden tijdens de spits al erg druk. Snelheidsverschillen en bredere voertuigen zorgen voor conflicten. De capaciteit van het fietsnetwerk moet wegens grote drukte toch al worden uitgebreid. Dit vereist ingrijpende veranderingen bij de inrichting van straten en openbare ruimte. 

Wij zien dat Nederlanders niet alleen na de coronacrisis het OV willen mijden maar vooral nu. Niet om de drukte te vermijden maar omdat de kans om besmet te raken met corona in het OV 6x groter is. De snelle invoering waar de ANWB voor pleit na de coronacrisis mag wat ons betreft deze zomer al ingaan. Dat kan makkelijk omdat veel al is uitgedacht bij onze zuiderburen en in onze achterban. 

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...