Er rijden inmiddels meer dan 150.000 onverzekerde e-steps rond in Nederland. Daar hoor je eigenlijk nooit wat over maar als er bij de Belgen een e-step in beslag wordt genomen dan is dat in Nederland blijkbaar ineens nieuws. Bij de NOS zagen we vlak na de VRT het bericht dat de Belgische politie een extreem snelle elektrische step in beslag heeft genomen.

De bestuurder van de e-step ging 43 KM/u en is betrapt door de Belgische politie. De wettelijke maximum snelheid voor e-steps in België is 25 KM/u. De politie nam de e-step mee naar het politiebureau en die werd op een rollerbank gezet. De gemeten snelheid was 104 KM/u. Daarop is de e-step in beslag genomen.

Belgische politie neemt elektrische step in beslag die 18 KM/u te hard heeft geredenWe zien dit soort berichten wel vaker uit België en wat er niet aan klopt is dat de Belgische politie daar LEVs onbelast op een rollerbank zet. Dan meet je natuurlijk altijd een extreme snelheid. Zo hoorden we onlangs nog dat er een EUC in beslag was genomen die op de rollerbank een snelheid van 100 KM/u aangaf. Belast was de maximale snelheid 50 KM/u.

Wat blijft hangen is e-steps die extreem hard kunnen. Een bericht dat een e-step in België 18 KM/u te hard heeft gereden is natuurlijk niet zo sexy. We vragen ons ook af of ze in België auto’s die 200 KM/u kunnen rijden die net iets te hard door een 30-kilometerzone rijden ook in beslag nemen? Het is meten met twee maten. Iets waar we in Nederland helaas ook heel goed in zijn.

Het is ook jammer dat we in de media nooit wat horen over de 150.000 e-steps, Onewheels, elektrische skateboards en EUCs die inmiddels al jaren veilig maar helaas nog steeds illegaal rondrijden in Nederland. Daar zou best wel wat meer media aandacht aan besteed mogen worden. Maar nauwelijks ongelukken, mensen die een helmpje dragen en geen snelheid overtredingen is natuurlijk niet nieuwswaardig… we beginnen het te berijpen.