Naar aanleiding van een ongeval met een e-step in Utrecht maakte RTV Utrecht een reportage over Lichte Elektrische Voertuigen zoals de e-step, Onewheel, EUC en het elektrisch skateboard. Wij hebben daar ook aan meegewerkt omdat het goed is om inzichtelijk te maken dat je niet verzekerd bent als je op een LEV op de openbare weg gaat rondrijden. Het artikel en het video verslag kan je via deze link lezen en zien op de website van RTV Utrecht.

In het artikel staat ook de onderstaande foto van het ongeval van de e-step. Deze bloederige foto is gemaakt door politie Utrecht Stad. De politie waarschuwt zelf ook dat je onverzekerd bent op de meeste elektrische steps die nu rondrijden. De bestuurder van de elektrische step veroorzaakte het ongeval met een fietser door op de verkeerde weghelft te rijden. Gevolg was een frontale botsing.

Ben je nu wel of niet verzekerd als je verongelukt op een LEV zoals de e-step

De fietser had gelukkig niks maar de bestuurder van de e-step had een hoofdwond en was even buiten bewustzijn geraakt. Daardoor moest de bestuurder van de e-step met een ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. De politie suggereert op social media zoals Instagram en Facebook dat de bestuurder van de elektrische step deze kosten zelf moet betalen:

 De bestuurder van de elektrische step kan een peperdure rekening verwachten, daar zij alle gemaakte kosten zelf moet betalen (ziekenhuisverblijf, ambulance etc).

Dat je in Nederland maar ook in het buitenland niet verzekerd bent voor schade aan de e-step of aan derden is duidelijk maar je hebt altijd recht op zorg in Nederland. Als je naar het ziekenhuis wordt vervoerd, vallen ook deze kosten onder de Basisverzekering. Je betaald wel eigen risico.