Bijeenkomst ministerie I&W met experts over LEVs zonder stuur

Omdat LEVs zonder stuur zijn uitgesloten uit het LEV-kader vroegen wij ons vorig jaar af of het niet mogelijk zou zijn om ze in een aparte 1c categorie in te delen. Het ministerie van I&W gaf aan dat te gaan onderzoeken en onlangs kregen we een uitnodiging van onderzoeksbureau Tridee om een bijeenkomst met experts bij te wonen. Een bijeenkomst over LEVs zonder stuur zoals de Onewheel, EUC en het elektrisch skateboard.

We zijn vandaag met experts van het ministerie van I&W, SWOV, RDW, HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit, Vrije Universiteit, Rijksuniversiteit Groningen en de TU Delft de diepte ingegaan en hebben gesproken over LEVs zonder stuur.

Bijeenkomst ministerie I&W met experts over LEVs zonder stuur

Inhoudelijk kunnen we niet ingaan wat er allemaal besproken is maar doel was om te kijken of LEVs in de categorie 1c veilig kunnen deelnemen aan het verkeer. Daarnaast ook discussie over de techniek en voertuigbeheersing. Experts uit onze achterban hebben een demonstratie gegeven.

We snappen dat we vaak gezien worden als een rebellenclub maar vandaag zaten namens Legaalrijden een arts, student, een verkeerskundige Ā en een regisseur/producer aan tafel. Allemaal gebruikers van LEVs die hun expertise namens alle LEV gebruikers in Nederland hebben gedeeld met de specialisten die door het ministerie waren uitgenodigd.

Een zeer constructieve dag waarvan de eindconclusie en andere bevindingen uiteindelijk zal worden gedeeld aan de Tweede Kamer.

Bijeenkomst ministerie I&W met experts over LEVs zonder stuur

13 REACTIES

  1. Goed gedaan. Ik ben nog wel even benieuwd naar de algehele tendens van jullie voorkomen? Enigszins begrijpelijk dat inhoud van gesprekken niet wordt gedeeld, maar is het voor de onderzoekers dan zoiets van, goh leuk om te zien zo een onewheel of weet eigenlijk iedereen al van de mogelijkheden en dit een bevestiging geweest?

    Ennnnn als iedereen daar was dan hebben jullie toch ook wel ff een flinke wakeup asskick gegeven aan het I&W en RDW dat ze nou echt eens op moeten schieten met regelgeving en als laatste kindje van Europa niet zo moeten janken over die invoering, toch….?

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bikeĀ 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogrammaā€™s benoemd maar dan vooral...