Boete gehad voor een elektrische step of skateboard?

Overzicht boetes PLEV Nederland.

[epcl_button label=”Google Maps overzicht” url=”https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1pU9cUfiUaMW01hpftDrQbK4amIh2F0HX&hl=nl&usp=sharing” type=”flat” color=”blue” size=”regular” icon=”” target=”_self” rel=”dofollow”][/epcl_button]

Geel: Waarschuwing
Rood: Boete en/of inbeslagname

29 REACTIES

 1. Wat is de status van jullie cases?, hebben jullie alsnog een flinke boete ontvangen?
  Heeft het zin om in hoger beroep te gaan?

  Ik ben vandaag aangehouden toen ik op me elektrische step reed, ik krijg waarschijnlijk ook een boete. Bij de tweede keer aanhouden wordt hij in beslag genomen.

  Klote zooi!

  • Hoi ik heb 2 keer een boete ontvangen eentje betaalt (€290) en ben bij de ander 6 maanden geleden in beroep gegaan, maar heb van de tweede boete niks meer terug gehoord en denk het ook zo zal blijven.

   Klote Nederland ook enige land in de eu waar we niet kunnen rijden met zulke prachtige apparaten.

   • Antwoord op bericht van Achraf op 18/06/21
    Men kan dan wel op LEVs rijden in andere landen zonder te worden aangehouden, maar bij een ongeluk ben je niet verzekerd. En als de ander schuldig is dan vraag ik mij af of je rechtsbijstandsverzekering, mocht je die hebben, jou gaat bijstaan om je schade te verhalen..

   • Nee, in GB is het ook illegaal, kom net terug uit Bournemouth, Salisbury, Winchester en Swanage (met touringcar)met mijn step maar je ziet daar in kleinere steden nauwelijks politie, dus ben de dans ontsprongen, maar ik denk dat ik als toerist waarschijnlijk alleen een waarschuwing zou hebben gekregen. Verder niemand daar op een step gezien, wel kleine scootmobieltjes Er zijn daar volgens zeggen wel deelsteps die mogen wel, (maar ook niet gezien) je mag alleen niet op een eigen step rijden. Slaat natuurlijk nergens op. Een electrische step met trapondersteuning mag hier overigens wel, maar weet ik eigenlijk niet zeker, wie wel?? Slaat ook nergens op.Die steps zijn vele malen duurder (rond de 1000 euro). Maar alles wat toegestaan is kost hoofdprijs!

  • Ik ben 6 oktober staande gehouden en is er een proces verbaal opgemaakt. Ze hebben mijn step niet in beslag genomen maar bij een tweede keer zal dit wel gebeuren.

   Tot op de dag van vandaag heb ik nog geen boete of iets binnen gekregen. Wel ben ik al aan het kijken wat ik ertegen kan doen mocht ik een boete binnen krijgen.

   Graag hoor ik ook wat jullie bevinden zijn als je in bezwaar gaat.

   Groetjes wesley

 2. This saturday I got stopped on my EUC twice in Eidhoven, managed to get both the fine with the warning and the fine with confiscated wheel in one night.

  The strange thing is that I had already been fined last spring for riding my electric longboard, I had appealed to it and was able to get it cancelled, and when I was stopped this time there seemed to be no record of the last one.

  We’ll see what happens this time.

 3. Ik heb gisteren een waarschuwing gekregen in Beijum (Groningen), de politieagent was hierbij bezig bij mensen in de tuin waar ik op een elektrisch longboard voorbijreed. De agent is bij het zien van mij naar de weg toegerend en heeft mij tot een halt geroepen.

  Ik kreeg hierbij alleen een waarschuwing, maar nu staat er natuurlijk een vermelding op mijn registratie, als ik weer gepakt wordt riskeer ik een boete van €380,-(?) en inbeslagname.

  Het heeft een jaar geduurd na het aanschaffen van de longboard, maar met het vooruitzicht van deze boete en mogelijk inbeslagname bij een volgende aanhouding, is de lol er wel van af.

 4. Ik heb al veel gelezen over de helaas huide illegaliteit van E-steps in NL, maar weet ook iemand wat er gebeurd als je herhaaldelijk aangehouden / inbeslagname meemaakt? Dat wordt een dure aangelegenheid natuurlijk, maar wordt de strafmaatregel dan ook duurder / ernstiger of krijg je een andere aantekening of iets dergelijks? Heeft al iemand dat meegemaakt?

  Ik vind dat E-steppen zo leuk en heb er best een boete of risico van inbeslagname voor over, en zou ook zo weer een step kopen en vrolijk verder rijden. Ook om het principe dat ik vind dat ik gewoon niets illegaals doe en dat gewoon moet kunnen doen!

 5. A police officer when out of his way to stop me on July 17 near Velp (GLD). I only received a warning (probably because I said I played the dumb-foreigner card), and was even allowed to ride home.

  I’ll try to sell the step because there’s no hope anytime soon that they will be legalised.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...