Categorie indeling voor LEVs volgens Legaalrijden.nl

In december stuurde het ministerie van I&W de outline van het toelatingskader voor Lichte Elektrische Voertuigen (LEVs) naar de Tweede Kamer. In de categorie indeling voor LEVs (1b) zien we vooral het advies van de RDW en verzekeraars terug. De outline is zo opgesteld dat hij vrijwel exclusief is voor deelsteps en voor fabrikanten die hun e-step willen verbouwen naar de exclusieve Nederlandse RDW norm. Inclusief WAM verzekering volgens het Duitse model. 

In het stuk staat dat een fabrikant van bijvoorbeeld voertuigen met één wiel een aanvraag voor toelating kunnen doen. De minister heeft dat ook regelmatig aangegeven. Wij hebben dat gedaan maar krijgen dan van de RDW te horen dat een Onewheel of een EUC niet gekeurd kan worden omdat het geen voertuig is en omdat er geen stuur op zit. Ook e-steps die nu al massaal rondrijden zonder noemenswaardige problemen komen nooit door een RDW keuring.  

Omdat de keuringen achterhaald zijn en omdat de markt al bewezen heeft dat er geen keuringen via de overheid nodig zijn hebben we zelf een categorie indeling gemaakt op basis van zelfcertificering. Dat is niet iets nieuws want dat doen ze nu ook al in tenminste 18 EU-lidstaten. Via deze link kan je een grote versie downloaden. 

Categorie indeling voor LEVs volgens Legaalrijden.nl

4 REACTIES

    • Het lijkt mij in ieder geval ook een goed plan om eerst een aantal jaar e-Steps de weg op te hebben alvorens ook leenstepjes toe te laten. Dan krijgt het verkeer en de toezicht op de infrastructuur de tijd om aan het fenomeen te wennen voordat de hogere risicogroepen de weg op gaan.

  1. Isn’t 500w limit for EUC too small?
    AFAIK, more engine power equals solid pedals and safety. Also, engine is used for breaks. And I would prefer overpowered wheel like gw msx, over some 500w toy.

    Why can’t it be just software speed limit?

    Is any car in Netherlands with 100km/h hardware limit? No.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...