CO2-voetafdruk van deelsteps is steeds kleiner aan het worden

Als je consumenten e-steps zoals die van Segway en Xiaomi gaat verhuren als deelstep dan is het niet zo vreemd dat ze snel kapot gaan. Die les hebben veel leveranciers van deelsteps zoals Bird en Lime al ondervonden en ze hebben hun vloot inmiddels vervangen voor meer degelijke modellen die langer meegaan.

Skip deelstep verhuurder uit Washington geeft ons via The Verge een kijkje in de keuken. De verhuur van 627 Segway Ninebot ES4’s zorgde in de periode van september tot november 2019 voor een gemiddeld gebruik van 3 ritjes per dag, per e-step. Totaal voor de hele vloot 1962 ritjes per dag. Per dag moesten er 51 onderdelen worden vervangen, 22.858 onderdelen op jaarbasis of 26.000 op 1 miljoen ritten.

De volgende generatie e-step, de S3 is beter gebouwd en geschikt voor de verhuur. Uit testen blijkt dat er in plaats van 26.000 onderdelen per 1 miljoen ritten nu nog maar 4,786 onderdelen nodig zijn. Daarvan kan een groot aantal ook nog een gerecycled worden zodat de CO2-voetafdruk van een Skip e-step met 1/5 verminderd kan worden.

De verwachting is dat Skip binnenkort zo’n 1541 onderdelen per 1 miljoen ritten moet vervangen en dat is dus positief omdat we vermoeden dat, dat bij andere leveranciers van deelsteps ook zo zal zijn.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...