Coronacrisis brengt wereldwijd autovrije zones

Door de coronacrisis zijn wereldwijd in grote steden autovrije zones ontstaan. Mensen bleven (verplicht) thuis met als gevolg nauwelijks autoverkeer en de mensen die nog wel boodschappen mochten doen of moesten werken doen dat op een fiets, e-step of in sommige gevallen op een Onewheel.

Milaan is een van de meest vervuilde steden van Italië. Fijnstof limieten worden regelmatig overschreden en tijdens de coronacrisis konden veel mensen ervaren hoe het leefklimaat in hun stad ineens enorm verbeterde. Voornamelijk omdat er niet honderdduizenden auto’s door de stad reden.

Milaan wil auto’s gaan weren uit de stad en is inmiddels begonnen met het aanleggen van fietspaden. Elektrische voertuigen moeten op die manier meer ruimte krijgen om zich te verplaatsen in de stad. De verwachting is dat het centrum van Milaan eind deze zomer al fiets en PLEV vriendelijk zal zijn.

Zolang er geen vaccin is tegen het coronavirus is, is men in Milaan bang dat inwoners alsnog in de auto gaan stappen omdat ze het openbaar vervoer willen mijden. Dit is iets wat we wereldwijd zien.

Eigenaren van een PLEV in Nederland willen in deze tijd ook het OV mijden en gebruik maken van de perfecte infrastructuur die er al is voor PLEV’s.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...