D66: minister Cora van Nieuwenhuizen loopt achter de feiten aan

Bright heeft op de vooravond van een Algemeen Overleg in de Tweede Kamer het nieuws dat coalitiepartner D66 zegt dat de minister met PLEV’s achter de feiten aanloopt.

D66-kamerlid Rutger Schonis: “De minister moet eindelijk eens vaart maken met het duidelijk maken van de veiligheidseisen waar deze nieuwe elektrische voertuigen aan moeten voldoen”

Suzanne Kröger van GroenLinks: “Waar mag je rijden? Hoe hard? Moet je een helm op? De innovatie gaat duidelijk sneller dan de wetgeving en dat moet dus sneller.”

Roy van Aalst van de PVV: “Innovatie zoals de e-steps zijn mooi en het is heel belangrijk dat de overheid een faciliterende rol inneemt wat betreft de wetgeving. Situaties zoals met de elektrische bolderkar Stint moeten worden voorkomen.”

Remco Dijkstra: “Vanwege het Stint-debacle is het logisch dat verkeersveiligheid op één staat en dat innovatie even van minder belang wordt geacht. De VVD ziet echter wel het belang van nieuwe innovatieve producten binnen de mobiliteit, zoals e-steps en andere voertuigen, die mensen meer mobiel maken en zeker een plekje in de samenleving zullen veroveren.”

Woensdag debatteert de commissie voor Infrastructuur en Waterstaat met minister Cora van Nieuwenhuizen over de regelgeving rond elektrische steps en andere PLEV’s. Dat debat is vanaf 15:00 uur live te volgen via deze link. 

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...