Vorige week schreven we dat er een meerderheid in de gemeenteraad van Amsterdam is die deelsteps wil verbieden in Amsterdam. Die keuze is begrijpelijk want ze geven overal ter wereld aantoonbaar veel overlast en er gebeuren extreem veel ongevallen mee. Ongevallen die vaak onterecht toe worden geschreven aan mensen die persoonlijk een e-step gebruiken. Bij die gebruikers zijn ze vooralsnog nihil.

Via Twitter lezen we dat D66 in Amsterdam nog een stapje verder wil gaan. De partij wil dat mensen die privé een e-step gebruiken hun vervoermiddel niet in het centrum gaan gebruiken. Het centrum is overvol volgens de partij en de historische klinkerstraten zijn niet geschikt voor de e-step.

De druk op de openbare ruimte in het centrum is momenteel al erg hoog. Met snelle e-steps op de volle smalle straten ontstaat er een onveilige situatie. Goed onderzoek naar de mogelijkheid om elektrische steps uit het centrum te weren is nodig.

Vreemd dat de partij dan ook niet meteen de cargo bikes en opgevoerde elektrische bakfietsen gaat weren uit dat overvolle centrum? En het roept bij ons ook meteen de vraag op of de EUC en de Onewheel wel toegelaten kunnen worden tot het centrum want die kunnen prima omgaan met de historische klinkerstraten.

Woensdag was ooit gehaktdag maar bij politieke partijen is het de dag voor proefballonetjes.

Foto: Michel Grolet