De (P)LEV petitie houden we nog even aan en jullie vraag om een demonstratie…

Het leek ons in eerste instantie slim om de PLEV petitie met inmiddels bijna 21.000 handtekeningen deze maand aan te bieden in de Tweede Kamer. Maar bij nader inzien houden we hem nog even aan. Dat komt vooral omdat er met het nieuwe LEV-kader eigenlijk nog steeds helemaal niks geregeld is. E-steps die je op elke straathoek of via een retailers koopt zullen vanaf 2023 nog steeds nog net zo illegaal zijn als nu en voor de LEVs zonder stuur gaat het ministerie nog onderzoeken of er een 1c categorie moet komen.

We zien de petitie als een drukmiddel en zijn er van overtuigd dat we het aantal handtekeningen met wat hulp nog best wel kunnen verdubbelen. De discussie over LEVs komt eigenlijk nu pas goed op gang en ook dat is positief voor de petitie om lichte elektrische voertuigen te legaliseren.

Naar aanloop van het commissiedebat in de Tweede Kamer over LEVs groeit ook de vraag naar een nieuwe Legaalrijden demonstratie. We krijgen daar veel vragen over. Onze Legaalrijden demonstratie in Den Haag in 2020 met 200 deelnemers was een succes ondanks het noodweer. Zo’n demonstratie zouden we graag nog een keer houden en hopelijk zijn de weergoden ons ditmaal wel goed gezind.

De meest logische datum is zaterdag 27 november, dat is de week voor het commissiedebat over het LEV-kader in De Tweede Kamer. Den Haag was in 2020 zeer gastvrij dus we hebben zojuist een aanvraag ingediend bij de gemeente om op zaterdag 27 november weer een demonstratie te houden. Binnenkort meer.

15 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...