Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein wil gebruik van e-steps vereenvoudigen

In de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein is een debat geweest om het gebruik van e-steps te vereenvoudigen. In het parlementaire debat bekritiseerde minister van Transport, Bernd Buchholz (FDP) de huidige discussie in Duitsland die voornamelijk over de risico’s van e-steps gaat.

De coalitie wil dat betere parkeerfaciliteiten voor e-steps komen en ze moeten in de verkeersplanning worden meegnomen. Het meenemen van PLEV’s in bussen en treinen moet gemakkelijker worden gemaakt. PLEV’s moeten worden opgenomen in verkeerseducatie op scholen.

De minister denkt dat kleine elektrische voertuigen voor de eerste en laatste kilometers tussen woonplaats en openbaar vervoer of tussen openbaar vervoer en werk de toekomst zijn.

Er was ook kritiek in het debat. Er zijn onvoldoende fietspaden in de deelstaat en ook niet genoeg parkeerplaatsen voor e-steps. Daarnaast was er ook kritiek op de duurzaamheid van deelsteps. Dat er op dit moment een omslag gaande is was de parlementariërs blijkbaar ontgaan.

In Duitsland mogen op dit moment alleen nog maar e-steps met een kenteken op de openbare weg rijden. Opmerkelijk is het dus dat de minister ook verwijst naar kleine elektrische voertuigen in zijn betoog.

Op de foto bij dit artikel de Duitse minister van Transport Buchholz op een e-step testrit in de gangen van zijn ministerie.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...