Duitsers klagen verzekeraar aan om verzekering voor PLEV’s zonder stuur af te dwingen

Electric Empire is de Duitse versie van Legaalrijden.nl Ze strijden voor legalisatie van alle kleine elektrische voertuigen in Duitsland. Geen typegoedkeuring voor kleine elektrische voertuigen en verzekering van kleine elektrische voertuigen tot 25 km/u via particuliere aansprakelijkheid.

Wij steunen de Duitsers en de Duitsers steunen ons met de petitie. We zijn al een aantal maal aanwezig geweest bij indrukwekkende demonstraties in Berlijn voor de legalisatie van PLEV’s bij onze Oosterburen.

In Duitsland zijn e-steps en deelsteps al toegestaan met een WA-verzekering. Een overhaaste beslissing waar veel partijen het niet mee eens zijn. Omslachtig, kostbaar en onhandig. Daarbij is alles zonder stuur verboden.

Toch is alles wat verzekerd is toegestaan op de weg in Duitsland en dat gaat Electric Empire proberen af te dwingen via de rechter. Ze klagen verzekeraar Allianz aan bij de regionale rechtbank van München om een verzekering voor kleine elektrische voertuigen zonder stuur te krijgen. Op 11 februari 2020 komt er een definitieve uitspraak.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...