Een EUC daar red je levens mee

Lars kennen we nog van de inbeslagname van zijn EUC enige tijd geleden. De politie erkende dat zijn EUC geen voertuig is en daarom kreeg Lars zijn EUC ook vrij snel weer terug. Gelukkig maar want dankzij diezelfde EUC heeft Lars afgelopen weekend een leven gered. Lars kreeg via een app een melding dat er een persoon in nood was en twijfelde geen moment. Hij pakte zijn EUC en haalde de dichtstbijzijnde AED op en is vervolgens snel naar de persoon in nood gereden. Dankzij zijn EUC kon Lars een kortere route kiezen en was hij aanzienlijk sneller bij de persoon in nood dan als hij met de auto of een fiets was gegaan.

Een EUC is een eenwieler, de politie neemt ze gelukkig steeds minder vaak in beslag omdat de wetgeving grijs gebied is. Bij de politie is er nauwelijks kennis over dit soort voertuigen en stellen ze het gemakshalve maar gelijk aan een e-step of speelgoed. Daarom nemen ze, ze vaak in beslag.

Een EUC daar red je levens mee

Ten onrechte blijkt inmiddels door herhaaldelijke uitspraken van de officier van justitie. Bij het OM praten ze helaas ook niet altijd met één mond want door onkunde worden daar ook nog steeds eenwielers in beslag genomen en vernietigd… Gaia vd Voort vd Kleij die namens de Officier van Justitie in Utrecht beslissingen mag nemen moet volgens ons ook snel op cursus. Ze liet onlangs weer een in beslag genomen Onewheel vernietigen omdat ze denkt dat het een niet gekeurd voertuig is. Dit is de zoveelste keer dat een Onewheel ten onrechte in beslag is genomen en ten onrechte is vernietigd namens het OM.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...