Eigen fietspad eerst past niet meer in tijden van Light Individual Transport

Het ITDP is een globale organisatie die is opgezet door fietsactivisten en zich bezig houdt met klimaatverandering. Ze denken ook breder dan de Fietsersbond in Nederland en zien het nut van micromobiliteit en nieuwe vormen van vervoer. Zonder in termen te denken als eigen fietspad eerst.

Micromobiliteit is een snel groeiende familie van kleine, lichtgewicht apparaten met snelheden die rond de 25 km/u liggen. Ideaal voor ritten onder de 10 kilometer. Het International Transport Forum (ITF) heeft categoriën bedacht voor e-steps, elektrische skateboards, EUC’s en Onewheels op basis van gewicht, snelheid en vermogen. Het is duidelijk dat PLEV’s de fietsinfrastructuur moeten gebruiken. Het ITF is een intergouvernementele denktank met 60 lidstaten waar Nederland ook lid van is.

Er is dus op internationaal niveau al een duidelijke definitie van micromobiliteit vastgesteld die door veel landen al is toegepast. Er is ook duidelijk onderscheid gemaakt waaruit blijkt dat de Nederlandse definitie van een bijzondere bromfiets de plank volledig mist.

Terwijl we hier jaren achter lopen en bezig zijn met wetgeving die al uitgedacht is voor PLEV’s houden andere landen zich bezig met Light Individual Transport (LIT) -(fiets)paden. Geschikt voor micromobiliteit en een plek die fietsen en PLEV’s samen kunnen gebruiken. In Nederland noemen we dat fietspaden. Kortom de infrastructuur is al klaar, nu nog wetgeving.

Eigen fietspad eerst past niet meer in tijden van Light Individual Transport

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...