Eigenaren van een PLEV hebben geen fietsenstalling nodig

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven, partijgenoot en president-directeur Roger van Boxtel van de NS en ProRail openden vorige maand in Utrecht de grootste fietsenstalling ter wereld.

In de stalling kunnen 12.500 fietsen geparkeerd worden. Het project kost € 30 miljoen. Prorail betaalde 60% van het project. De gemeente Utrecht 20% en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nam de overige 20% voor haar rekening uit het Beter Benutten-programma potje.

De stalling is een succes want in de spitsuren staan er inmiddels al lange files met fietsers die willen uitchecken. Uitchecken? Ja de eerste 24 uur is gratis maar daarna moet je € 1,25 per dag betalen. Om dat te controleren moet je uitchecken met je OV-chipkaart.

Eigenaren van een PLEV hebben geen stalling nodig, nemen hun voertuig mee in het OV zonder dat iemand daar last van heeft. Van Boxtel zei tijdens de opening van de stalling dat we nu niet kunnen gaan stilzitten maar meteen weer moeten gaan nadenken over wat de volgende stappen zijn die de NS kan gaan zetten. Zoek of denk niet verder.

De komende jaren zal het aantal treinreizigers fors stijgen, het gebruik van PLEV’s in combinatie van OV is iets waar veel reizigers gebruik van willen maken. Dat zie je al met succes in het buitenland maar Nederland is een van de weinige landen in de EU waar dat niet kan.

PLEV’s voor de laatste kilometers naar huis of het werk zijn de mobiliteitsoplossingen van nu. Het Beter Benutten-programma potje van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kan echt nog beter benut worden met nieuwe vormen van mobiliteit. Wij denken graag mee aan oplossingen, gratis.

1 REACTIE

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...