In Engeland rijden inmiddels 1 miljoen e-stepjes rond. Probleem is alleen dat ze net als in Nederland nog steeds illegaal zijn op de openbare weg.

De Engelse minister van transport maakte bij een bijeenkomst van parlementsleden in het Lagerhuis (House of Commons) bekend dat goedgekeurde modellen binnenkort een licentie kunnen krijgen voor gebruik op de openbare weg: 

“Ik wil de particuliere markt hard aanpakken en het illegaal maken om e-scooters te verkopen die niet voldoen aan de wettelijke normen die we zullen invoeren”

Wat die normen zijn is nog onduidelijk maar op 10 mei gaat de koningin nieuwe wetgeving introduceren waarin die plannen worden toegelicht. Opvallend is wel dat het strafbaar gaat worden voor retailers die e-steps verkopen die wettelijk niet zijn toegestaan. 

Uit een enquete die onlangs gehouden is blijkt dat 63% van de Britten de aankoop van een e-step overweegt als ze legaal zijn.  

Nederland is daarmee een van de laatste Landen in Europa waar de e-steps nog steeds zijn verboden. In tenminste 80% van de wereld rijden ze via zelfregulering en een aansprakelijkheidsverzekering al rond. 

Foto: @gotrax