Engelsen staan gebruik van goedgekeurde e-steps binnenkort ook toe

In Engeland rijden inmiddels 1 miljoen e-stepjes rond. Probleem is alleen dat ze net als in Nederland nog steeds illegaal zijn op de openbare weg.

De Engelse minister van transport maakte bij een bijeenkomst van parlementsleden in het Lagerhuis (House of Commons) bekend dat goedgekeurde modellen binnenkort een licentie kunnen krijgen voor gebruik op de openbare weg: 

“Ik wil de particuliere markt hard aanpakken en het illegaal maken om e-scooters te verkopen die niet voldoen aan de wettelijke normen die we zullen invoeren”

Wat die normen zijn is nog onduidelijk maar op 10 mei gaat de koningin nieuwe wetgeving introduceren waarin die plannen worden toegelicht. Opvallend is wel dat het strafbaar gaat worden voor retailers die e-steps verkopen die wettelijk niet zijn toegestaan. 

Uit een enquete die onlangs gehouden is blijkt dat 63% van de Britten de aankoop van een e-step overweegt als ze legaal zijn.  

Nederland is daarmee een van de laatste Landen in Europa waar de e-steps nog steeds zijn verboden. In tenminste 80% van de wereld rijden ze via zelfregulering en een aansprakelijkheidsverzekering al rond. 

Foto: @gotrax

3 REACTIES

    • “no innovation in the field of urban Mobility”, but then since NL joined the 100 cities, aka: “Commission announces 100 cities participating in EU Mission”:

      Quote: “The Cities Mission will receive €360 million of Horizon Europe funding covering the period 2022-23, to start the innovation paths towards climate neutrality by 2030. The research and innovation actions will address **clean mobility**, energy efficiency and green urban planning, and offer the possibility to build joint initiatives and ramp up collaborations in synergies with other EU programmes.”

      This includes: Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, The Hague, Utrecht… you mean this is basically “green washing” ? 😀

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...