In Brussel werken ze al enige tijd aan de EU-norm 17128. Dat is een norm voor lichte gemotoriseerde voertuigen zonder typegoedkeuring voor het vervoer van personen die wij Persoonlijke lichte elektrische voertuigen (PLEV) noemen. In andere woorden een norm voor MonoWheels zoals de Onewheel, e-scooters en elektrische skateboards. Alleen zijn ze de laatste categorie, de skateboards vergeten ontdekte Electricempire, de Duitse variant van Legaalrijden. 

Na enig onderzoek blijkt dat elektrische skateboards niet per ongeluk vergeten zijn. Ze zijn uitgesloten maar er is nog hoop want Electricempire gaat nu een eigen standaard voor elektrische skateboards ontwikkelen. Zeg maar een aanhangsel voor de 17128 norm omdat ze in Brussel niet in staat zijn om dit zelf te doen. 

De 17128 norm is overigens geen  juridische tekst maar een standaard. Deze norm zal binnenkort opgenomen worden in het staatsblad. PLEVs zullen worden geclassificeerd als machines in de zin van de Machinerichtlijn. Dit is alleen van belang voor een CE-markering, niet voor verzekeringen, de politiek of onze legalisatie pogingen.

Het geeft alleen aan dat ze ook in Brussel niet in staat zijn om een goede PLEV norm op papier te zetten en elektrische skateboards die in 18 EU-lidstaten al zonder noemenswaardige problemen al jaren rondrijden gewoon uitsluiten omdat er geen kennis is over deze nieuwe vormen van vervoer.