Factor 3 tot 5 energiezuiniger dan een Tesla

Emissievrij rijden heeft een beperking. Je moet met de meeste PLEV’s na zo’n 18 tot 30 kilometer weer opladen. Dat opladen duurt gemiddeld 1,5 uur. Dat kan thuis en kost gemiddeld zo’n 10 eurocent. 1 cent per 3 kilometer. Vergelijkbare afstanden met het openbaar vervoer zijn al gauw 100x duurder. Niet zo gek want OV in Nederland is het duurste van Europa. Met een Onewheel heen en weer van Delft naar Scheveningen kost 7 eurocent, met de tram betaal je € 8,54.

Je kan één Tesla of andere stekker auto opladen bij een laadpaal maar ook 10 Onewheel’s, e-stepjes of elektrische skateboards. We hebben onlangs bij toeval ontdekt dat een laadpaal bij 11 Onewheel’s een storing geeft en uit gaat. Blijkbaar is dat toch teveel van het goede op één paal met een paar stekkerdozen van de action. Voordat we de indruk wekken dat we laadpalen laten doorbranden… nadat we 1 Onewheel op een andere laadpaal hadden aangesloten werkte hij gewoon weer. Blijkbaar zit er een melt down beveiliging ingebouwd.

Ter vergelijking een volledig opgeladen accu van een Tesla is zo’n 75 tot 100 kWh en van één Onewheel 0,5 kWh. Voordeel van een of meerdere Onewheel’s of elektrische skateboards bij een laadpaal is dat ze na 1,5 uur weer verdwenen zijn. Elektrische auto’s houden toch best wel vaak de hele dag een laadpaal bezet. Het opladen van 10 Onewheel’s bij een laadpaal kost overigens 0,87 eurocent inclusief starttarief en dan laad je 2,1 kWh op.

Als je een Onewheel hebt dan is het na zo’n 25 kilometer weer tijd om op te laden en dat kan niet alleen via een laadpaal maar ook als je tijdens een group ride gaat lunchen in een restaurant. Meestal is het opladen van 10+ boards niet zo’n probleem maar soms vliegen ook wel de stoppen eruit. We bestellen meestal uitsmijters in plaats van tosti’s als we aan het laden zijn…. Dan is de overlevingskans van de stoppen in de meterkast wat groter.

Uit onderzoek blijkt dat alle licht elektrische voertuigen zoals een Onewheel, elektrische skateboards of e-steps door hun constructie alleen al een factor 3 tot 5 energiezuiniger zijn dan een Tesla die hetzelfde traject moet afleggen.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...