Het reformatorisch dagblad gaf zaterdag aan de Fietsersbond de mogelijkheid om te reageren over de komst van de e-step op het fietspad.

Voor de aanval tegen de e-step pakt de Fietsersbond de studie van het Belgische Vias Institute erbij. Ze zeggen dat een aanzienlijk deel van de valpartijen met een e-step leidt tot letsel waarbij een operatie nodig is. Met de aantekening dat exacte cijfers niet bekend zijn? Eerder lezen we  nog aanzienlijk?

Wat de Fietsersbond gemakshalve verzwijgt is dat uit hetzelfde onderzoek bleek dat gebruikers van een deelstep het vaakst in het ziekenhuis belanden. Dat lezen we nergens. De lezer van het artikel krijgt de indruk dat e-steps bij persoonlijk gebruik levensgevaarlijk zijn terwijl dit helemaal niet zo is.

Volgens de Fietsersbond trekken e-steps langzamer op dan fietsers en gebruikers hebben minder controle over hun snelheid. Dat 50+ aanhangers van de Fietsersbond massaal verongelukken door een te hoge snelheid op een e-bike lezen we nergens.

De meeste kosten in de zorg worden gemaakt door fietsers, zolang dat procentueel niet ook het geval is bij LEV gebruikers lijkt het ons verstandig om hier als Fietsersbond over te zwijgen.

Tot slot ben je op een e-step volgens de Fietsersbond kwetsbaarder dan op een fiets.  „Een kuiltje of hobbeltje in de weg en een e-stepper gaat zo onderuit.” Wij constateren dat de Fietsersbond constant onderuit gaat met aannames en leugens in de media.

Foto: JavyGo