Rare kop? Misschien moet de Fietsersbond eerst eens hun eigen achterban aanspreken in plaats dat constant te doen met andere weggebruikers. Vanmorgen was het weer zo ver. Ditmaal ging het niet over de komst van LEVs op de openbare weg maar over de Super73 e-bike die van het fietspad moet. In een artikel op de NOS website lezen we dat de Fietsersbond heeft ontdekt dat de Super73 harder kan dan de toegestane snelheid van 25 KM/u. Deze zogenaamde off-road mode is te activeren via een app en Super73 gebruikers gebruiken die mode ook buiten de bebouwde kom en op plekken waar het veilig en toegestaan is. De bond wil nu een verbod op de Super73 e-bike.

Dat de achterban van de Fietsersbond zelf ook massaal op opgevoerde Stella e-bikes aan het rondrijden is lezen we nergens. Uit recente cijfers blijkt ook dat de 60+ aanhang van de Fietsersbond massaal aan het verongelukken is op e-bikes,  ook dat lezen we nergens. Onder de jongere gebruikers nemen de ongevallen op e-bikes juist af. Vermoedelijk omdat ze de snelheid prima kunnen handelen.

De Fietsersbond denkt vooral aan zichzelf en niet aan andere (toekomstige) gebruikers van het fietspad. Het is kortzichtig en niet echt sociaal. Ze zijn ook tegen de komst van LEVs op het fietspad. Met aannames en veronderstellingen verkopen ze leugens over LEVs in de media maar ook op scholen. Esther van Garderen, directeur van de Fietsersbond en raadgevend orgaan aan de overheid is zelfs via gastcolleges op hogescholen aan het verkondigen dat LEVs niet op het fietspad horen. Het fietspad is geen afvoerputje van verschillende soorten slimme mobiliteit is haar motto.

De vorige directeur van de Fietsersbond verkondigde tegen BNR dat de komst van LEVs zou zorgen voor stijgende zorgkosten. Dat het vooral de aanhang van de Fietsersbond is die massaal aan het verongelukken is op e-bikes en racefietsen maakt blijkbaar niks uit. Eenderde van alle fietsdoden verongelukte vorig jaar op een e-bike. 50% van het aantal fietsdoden is 60 jaar of ouder. Het aantal dodelijke ongevallen onder twintigers en dertigers (Super73 gebruikers) daalde met 19%. Het gaat bij de Fietsersbond altijd om anderen die hebben het gedaan. In de media doen ze blijkbaar niet meer aan hoor en wederhoor want ze nemen de veronderstellingen van de Fietsersbond gewoon over.

De Fietsersbond is een club van (voornamelijk) middelbare ontevreden boze alleenstaande vrouwen met fietsen met fietstassen en Human Nature regenkleding, wielrenners die met 45 KM/u iedereen van de weg schreeuwen en rijden en boze mannetjes die alles altijd beter weten.