De gemeente Rotterdam heeft de Legaalrijden demonstratie deels goedgekeurd voor 8 mei. Deels omdat de gemeente graag ziet dat we de route nog wat aanpassen. Idee was om ook door het centrum van Rotterdam te rijden maar dat is op zaterdag niet zo’n goed plan. We willen met de demonstratie geen verkeersinfarct veroorzaken dus passen we de route nog wat aan deze week. 

Ons soort demonstraties lijkt heel normaal maar er komt meer bij kijken dan bij een normale demonstratie. We blijven niet op een plek maar verplaatsen ons op LEVs die bij wet nog steeds verboden zijn op de openbare weg. Dat roept juridische vragen op maar omdat we in Den Haag al eerder een grote demonstratie hebben gehouden zonder problemen mag het. 

De gemeente Rotterdam heeft de demonstratie dus deels goedgekeurd. We dienen zo snel mogelijk een nieuwe route in en zijn dan afhankelijk van de goedkeuring van de gemeente Rotterdam. Wij gaan er vanuit dat we op 8 mei nog steeds gaan demonstreren maar voor nu ligt het nog even bij de hogere machten.