Woensdag 21 april hebben we op verzoek van gemeente Rotterdam een nieuwe route ingediend voor de demonstratie op 8 mei.

Afgelopen donderdag zou burgemeester Aboutaleb de route beoordelen en goedkeuren. Het evenementenbureau van de gemeente bevestigde dat we daarna gebeld zouden worden. Vrijdag hebben we zelf gebeld en kregen we te horen dat er nog geen uitsluitsel is.

Vandaag is het 1 week voor de demonstratie en weten we nog steeds niet of de demonstratie door kan gaan.

Omdat we niet de indruk krijgen dat we nog iets op korte termijn gaan horen van de gemeente Rotterdam zijn we genoodzaakt om de demonstratie te annuleren. Helaas is Rotterdam niet zo gastvrij als Den Haag waar we eerder een demonstratie hebben gehouden. In Amsterdam zijn we ook nog steeds van harte welkom dus wellicht gaan we daar nog iets plannen op een andere datum.

Helaas kunnen we niet vertrouwen op gemeente Rotterdam. Afspraken worden niet nagekomen, woordvoerders en complete afdelingen zijn dagen lang onbereikbaar of doen toezeggingen die ze niet nakomen.

Het toont voor ons in ieder geval weer aan dat LEV gebruikers niet serieus worden genomen in Nederland. Alleen als je Max Verstappen heet mag je met je met je (ongekeurde) formule 1 wagen over de Coolsingel in Rotterdam rijden, want dat brengt geld op en dan mag alles.