Ukkel is de grootste gemeente in het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest en ligt ten zuiden van Brussel-centrum. In de gemeente zijn ze de overlast van deelsteps helemaal zat. Het gaat dan vooral om de manier waarop gebruikers van deelsteps hun vervoermiddel achterlaten. Overal in de openbare ruimte worden worden deelsteps achtergelaten en de gemeente is de overlast nu zat.

De Brusselse gemeente heeft deze week per brief bij de exploitanten van deelsteps geëist dat de deelsteps binnen 10 dagen uit het straatbeeld verdwenen moeten zijn. Ze moeten er ook voor zorgen dat de deelstepjes niet meer binnen de gemeentegrenzen worden geparkeerd. De nieuwe regels gelden niet voor particuliere e-steps en door de gemeente rijden op een e-step is nog steeds toegestaan.

In België rijden sinds 2018 deelsteps en andere LEVs. Sinds juli van dit jaar is het gebruik van e-steps onder de 16-jaar verboden. Met twee gebruikers tegelijk rijden op een e-step is ook verboden en het rijden op de stoep mag ook niet meer. Op verzoek van de overheid is ook de snelheid van deelsteps verlaagd naar 20 km/u en 8 km/u in voetgangersgebieden.