Video: Rem test van de Onewheel, EUC, elektrisch skateboard en de E-step

Veiligheid staat ook bij ons voorop en in al onze gesprekken daarover kwam steeds de vraag naar voren wat de remweg van Lichte Elektrische Voertuigen (LEV) is. Dat hebben we zo wetenschappelijk mogelijk getest. Uitgangspunt was een GPS nauwkeurige maximum snelheid van 25 kilometer per uur en dan remmen.

Het is bekend dat de remweg van een fiets met 25 KM/U al gauw zo’n 8 meter is. De wettelijke eis voor een bromfiets is 8 meter en 30 centimeter. Volgens TNO is de remweg van een Stint 7,5 meter. We noemen ze vooral als referentie bij de video die we gemaakt hebben.

We hebben in onze test LEV’s in verschillende categoriën getest zoals e-steps, een elektrisch skateboard, een Onewheel en een Monowheel. Per voertuig hebben we de remweg test tenminste 3x herhaald om een representatief meetresultaat te kunnen garanderen.

De resultaten kan je zien in deze video.

5 REACTIES

  1. Quisiera saber si puedo manejar un monopatin electrico en Holanda, especificamente en la region de Zeeland. Leo mucho que si pasa de 25kmh no se puede. Pero que si llega hasta 25 si se puede por vias de carril bicis. Y sin uso de licencias. Es posible saber algo mas? Gracias

  2. […] Een woordvoerder van de Rotterdamse politie noemt eenwielers onbetrouwbaar qua remmen en aandrijving als het gas wordt losgelaten. Ook hebben ze geen verzekering. Dat laatste kunnen we beamen maar dat hebben veel fietsers ook niet en er is ook nog nooit een fiets in beslag genomen omdat die niet verzekerd was. Qua betrouwbaarheid van eenwielers kunnen we de woordvoerder van de Rotterdamse politie verwijzen naar onze uitgebreide remtest. […]

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...