God save the LEVs

Vanmiddag was de Legaalrijden demonstratie in Breda. Het weer was perfect en dankzij Tim Hartendorp  konden we met een zeer grote groep LEVs even legaal door Breda rijden. Dank ook aan burgemeester Paul Depla die hier zijn goedkeuring aan had gegeven.

Breda maakt kennis met LEV’s

De route van 10 kilometer door Breda zorgde onderweg af en toe nog voor verwarring want we hadden de opdracht gekregen dat we in een grote colonne door Breda moesten rijden. Bij rood moesten de verkeersregelaars van Legaalrijden het verkeer tegenhouden. Dat tegenhouden en door rood rijden veroorzaakte bij sommige automobilisten voor enige verwarring en ergernis. Door rood rijden mag niet en al helemaal niet met een colonne LEVs. Het mocht dus wel maar wat heb je daaraan als niemand dat weet. Bij de gemiddelde voetbalwedstrijd of corona demonstratie staan er tientallen agenten klaar om e.e.a. te begeleiden en dat was vandaag bij onze demonstratie ook best handig geweest.

We snappen dat je als overheid niet een colonne met verboden voertuigen mag begeleiden maar in Den Haag ging het in 2020 met politie begeleiding ook prima. Puntje van aandacht voor de volgende groupride. Desalniettemin is alles goed verlopen, zonder ongevallen.

God save the LEVs

Veel aandacht uit de media

BN DeStem heeft een video reportage gemaakt van onze demonstratie. Die kan je hier zien en ze hebben ook nog een artikel over de demonstratie geschreven. Omroep Brabant noemt ons scheurneuzen en schreef er een stuk over en maakte ook een video. De NOS nam het bericht ook over. Waarvoor dank!

God save the LEVs

Zeer grote opkomst

De opkomst was groot, volgens schattingen waren er tussen de 180 en 250 man aanwezig. We hadden 190 aanmeldingen binnen gekregen. 67 e-steps, 54 Onewheels, 35 EUC’s en 34 elektrische skateboards. Het plan was om bij aankomst op de markt in Breda nog een telling te doen maar toen zat de helft al op het terras. Wij vonden het in ieder geval een geslaagde dag!

God save the LEVs

De bovenstaande dronie van de dag is van Nelson Soalheira van No Limits to ride electric. Hieronder ook de aftermovie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hector (@hector_nieman)

11 REACTIES

  1. Was een mooie rit!!☀️.. Alleen jammer dat politie/handhaving de “memo” niet heeft gelezen om ons een vloeiende doortocht te verschaffen..🫡🤔.. desondanks geluid kunnen maken! Wat mij betreft hoeft het hier niet bij te blijven.. Het lijkt mij niet ondenkbaar dat een vervolg zomaar wel eens in een veel grotere opkomst kan resulteren.. richting randstad misschien??

    Greetzzzz Frank

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...