Goedkoop is bij PLEV’s ook duurkoop

Dat we met de petitie liever geen goedkope Licht Elektrische Voertuigen ondersteunen heeft te maken met de componenten die erin verwerkt zitten.

Net zoals de zelfontbrandende Hoverboards van €200 kan je ook via AlieExpress skateboards, eenwielers en e-steps bestellen voor een paar honderd euro. Nadeel is dat ze ergens op moeten bezuinigen om ze zo goedkoop te maken en dat bleek gisteren ook weer in België.

Tijdens een feestje op een tennisclub ontplofte daar een e-step die aan het opladen was. De batterij van de FLJ scooter ontplofte waarna er een enorme steekvlam ontstond met de bijbehorende (zeer giftige) rookontwikkeling.

Goedkoop is bij PLEV's ook duurkoop

De ravage na de explosie was groot maar gelukkig was er alleen materiële schade. De brandende e-step is in een ijstoog vol water onderdompeld om het vuur te blussen.

Als je een e-step krijgt bij aankoop van een bankstel van €500 moet je, je ook afvragen wat je in huis haalt. Goedkoop is duurkoop. Koop een merkstep bij een betrouwbare dealer om dit te voorkomen. Een accu van elektrisch Boosted skateboard kost al gauw €400 dus een step van een onbekend merk rond dat bedrag kan niet veel zijn.

Bron: VRT

3 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...