Haags gemeenteraadslid stelt vragen over PLEV’s

Afgezien van de huidige politieke crisis in het Haagse stadsbestuur is er ook nog iets positiefs te melden. Gemeenteraadslid Tahsin Çetinkaya van Islam Democraten heeft onlangs schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur over de onduidelijkheid rond het gebruik van e-steps in Den Haag.

Çetinkaya denkt niet alleen dat e-steps vanwege de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid veel kunnen betekenen voor de Hofstad maar wil laten onderzoeken of legalisering van e-steps of soortgelijke vervoersmiddelen in Den Haag mogelijk is. Een pilot met e-steps en soortgelijke vervoersmiddelen staat ook op zijn wensenlijst.

Daarnaast wil Çetinkaya ook graag weten waarom de wet op dit moment achter loopt op de innovatie en hij heeft signalen opgepikt over mogelijke legalisering van elektrische steps.

Den Haag is niet de eerste gemeente in Nederland die graag de e-step in het huidige stadsbeeld ziet. Eerder waren er plannen in Rotterdam en Breda. Deze zijn op hold gezet door de strenge wetgeving. Sommige fabrikanten van deelsteps hebben Nederland al opgegeven en investeren liever in de rest van Europa waar het wel is toegestaan.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...