Heineken promoot gebruik van illegale e-step in Nederland

Op de Meta Platforms van Zuckerberg zoals Instagram komen we sinds deze week merkwaardige reclame tegen van Heineken. We zien een meneer (Daniel Ricciardo van McLaren) op een e-step rijden met de teksten dat je op je e-step beter een 0.0 biertje van Heineken kan drinken “Step je hebt al gehoord? Als je gaat rijden, niet drinken” en “alleen met 0.0 krijg je groen licht om te steppen”. Was het maar waar.

Heineken promoot gebruik van illegale e-step in Nederland

We hebben even uitgezocht of de campagne niet voor andere landen bestemd was maar hij is specifiek getarged op Nederland. Het reclamebureau van Heineken is blijkbaar niet op de hoogte dat e-steps nog steeds niet zijn toegestaan in Nederland. Blijkbaar zijn e-steps in het Nederlandse straatbeeld al zo ingeburgerd dat Heineken ze voor promotie van hun alcoholvrije biertjes gebruikt.

Helaas zijn e-steps hier nog steeds illegaal en dus ook als je met een Heineken 0.0 biertje op gaat rondrijden.

Heineken is niet de enige die zich heeft vergist in de legaliteit van de e-step in Nederland. Vorig jaar zagen we een e-step in een commercial van de Rijksoverheid voorbij komen. Nadat wij dat opmerkten is die commercial meteen van de buis gehaald.

10 REACTIES

  1. Mooi dat Heineken dit doet. De e-step is al lang ingeburgerd in Nederland alleen nog niet bij de overheid en verzekeraars. Misschien kan het reklame bureau van Heineken nog een kleine disclaimer bij de advertenties plaatsen:

    De meeste e-steps zijn niet legaal in Nederland. Voor meer informatie zie Legaalrijden.nl

    Steunen ze ook nog eens een goed doel.

  2. Stepje zie je bijna elke dag nu. Voor als nog de mensen die mij dagelijks zien rijden kijken niet raar meer op. Maarja ik kom nog veel mensen tegen die stom verbaasd op hun gezicht hebven staan. Ook breng ik vele een glimlach. De politie is gelukkig nog niet achter me aan gekomen maar oef crimimeel die onverzekerd rond rijd op een niet goed gekeurd voertuig. Omdat overheid en verzekeraars op een gat blijven zitten. Maar het wel feit dat het mileu gebaat is bij lev inplaats van een auto, moe kijken hoe grote accu in mijne zit die niet verder komt dan mijn euc.

    • De overheid en verzekeraars zijn zeker niet de enige partij, de politie kan er ook voor kiezen om te gedogen. Uiteindelijk is de politie in dienst om het volk te dienen en de orde te bewaren, niet als soort afpersingsorgaan en knokploeg voor de overheid waar het helaas af en toe wel op lijkt.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...