Op de Meta Platforms van Zuckerberg zoals Instagram komen we sinds deze week merkwaardige reclame tegen van Heineken. We zien een meneer (Daniel Ricciardo van McLaren) op een e-step rijden met de teksten dat je op je e-step beter een 0.0 biertje van Heineken kan drinken “Step je hebt al gehoord? Als je gaat rijden, niet drinken” en “alleen met 0.0 krijg je groen licht om te steppen”. Was het maar waar.

Heineken promoot gebruik van illegale e-step in Nederland

We hebben even uitgezocht of de campagne niet voor andere landen bestemd was maar hij is specifiek getarged op Nederland. Het reclamebureau van Heineken is blijkbaar niet op de hoogte dat e-steps nog steeds niet zijn toegestaan in Nederland. Blijkbaar zijn e-steps in het Nederlandse straatbeeld al zo ingeburgerd dat Heineken ze voor promotie van hun alcoholvrije biertjes gebruikt.

Helaas zijn e-steps hier nog steeds illegaal en dus ook als je met een Heineken 0.0 biertje op gaat rondrijden.

Heineken is niet de enige die zich heeft vergist in de legaliteit van de e-step in Nederland. Vorig jaar zagen we een e-step in een commercial van de Rijksoverheid voorbij komen. Nadat wij dat opmerkten is die commercial meteen van de buis gehaald.