Edwin van de Wouw liet via een reactie op onze website het volgende weten. Edwin vroeg via Twitter aan minister Cora van Nieuwenhuizen het volgende: 

Edwin kreeg daarop van het ministerie van I&W het volgende antwoord: 

Blijkbaar is dit de uitkomst van alle gesprekken die het ministerie de afgelopen periode heeft gevoerd met verschillende partijen, waaronder ons. De tweet van het ministerie is nieuwswaardig omdat de minister eerder liet weten dat regelgeving vanuit Europa niet haar voorkeur had. Ook niet die van onze achterban omdat dit nog jaren kan duren op deze manier.

We hadden begrepen dat de minister eerst met alle partijen om de tafel wilde gaan zitten en dan de Tweede Kamer zou informeren over de uitkomst van die gesprekken. Dat is dan niet in het openbaar gebeurd want wij hadden begrepen dat de voortgang van die gesprekken in het eerstvolgende debat besproken zouden worden.

We hopen eigenlijk dat iemand bij het @MinIenW een fout heeft gemaakt maar zoniet dan zijn wij heel benieuwd waarom het Belgisch model wat vrijwel iedereen wil en ook al met succes in tenminste 15 EU-lidstaten is ingevoerd niet goed genoeg is voor Nederland?