Zoals jullie weten hadden we vorig jaar al in overleg met de gemeente Amsterdam en de politie een demonstratie in Amsterdam georganiseerd. Een demonstratie met een Group ride van 12,3 KM. Helaas gooide de driehoek van Amsterdam deze week 5 dagen voor de (uitgestelde) demonstratie roet in het eten en legde een verbod op om te gaan rijden met onze LEVs. 

Hoe was de Legaalrijden demonstratie in Amsterdam?

Omdat veel van de deelnemers al treinkaartjes, hotels en reizen hadden gepland moesten we dus iets anders verzinnen. Dat was de Walk the LEV demonstratie van gisteren. Lopen met je LEV aan de hand van de verzamelplaats naast Amsterdam CS naar het Beursplein in Amsterdam. We snappen dat veel van jullie dat niet zagen zitten. Je wil niet lopen met je LEV maar rijden. Toch was er nog een aardig opkomst van zo’n 70 mensen, met en zonder LEV. Dank daarvoor dat waarderen we zeer. 

Hoe was de Legaalrijden demonstratie in Amsterdam?

Na de demonstratie waren er nog een aantal toespraken waaronder die van Bram van Bright, Hector (de initiatiefnemer van de Legaalrijden petitie) en Nelson Soalheira van No limits to ride electric. Nelson gaf aan dat Nederland en Duitsland de 2 laatste landen in Europa is waar LEVs zoals de Onewheel, EUC en het elektrisch skateboard verboden zijn. Hij gaf ook aan dat het jammer is dat er veel mensen niet naar de demonstratie waren gekomen. Er waren gisteren zelfs mensen uit Polen en Duitsland om ons te ondersteunen. Vorig jaar in Den Haag waren er 250 mensen aanwezig, in de stromende regen. 

Hoe was de Legaalrijden demonstratie in Amsterdam?

Tot slot gaf Nelson aan dat we de waarde van onze petitie niet moeten onderschatten, in Duitsland zijn er voor een identieke petitie 2000.handtekeningen verzameld. Wij zitten bijna op 20.000 handtekeningen. Dus vraag kennissen, vrienden of familie deze zomer om ook te tekenen. 

Hoe was de Legaalrijden demonstratie in Amsterdam?

 Aan de fotografen die gisteren aanwezig waren bij onze demonstratie, drop een Wetransfer bestandje met jullie kunstwerken naar [email protected] Dan kunnen we die weer gebruiken in onze toekomstige berichten op Legaalrijden.nl Voor een video impressie van de demonstratie verwijzen we jullie graag door naar onze Instagram pagina

Tot slot dank aan politie Amsterdam voor de begeleiding van de demonstratie, iedereen heeft zich aan de regels gehouden en er waren geen problemen. Daarbij ook dank aan Amsterdam voor de gastvrijheid.