Legaalrijden is samen met de community van (persoonlijke) LEV gebruikers nu zo’n twee jaar bezig om de legalisatie van Lichte Elektrische Voertuigen in Nederland onder de aandacht te brengen. Op het ministerie van IenW weten ze inmiddels dat we bestaan, in de Tweede Kamer en op veel andere plekken zoals bij de media. 

Probleem is alleen dat onze media exposure alleen op nieuwswaardige momenten aan de orde komt. Wij vinden de legalisatie van LEVs super belangrijk maar er is geen medium die dat ook zo ziet. We hebben al in de Telegraaf, AD, en landelijke lokale dagbladen gestaan. We waren te zien op het Journaal, RTL Nieuws, SBS nieuws en bij lokale omroepen zoals Den haag FM. We kwamen voorbij in Kassa, in talkshows en op de radio. Daarnaast kregen we veel steun van Bram van Bright. Allemaal leuk die aandacht maar onze petitie is in de meeste media momenten vrijwel nooit genoemd. 

Waarom? Nieuws redacties vertellen wat er gebeurt maar roepen niet op om de petitie te tekenen en verwijzen er ook niet naar. Journalistiek begrijpelijk maar daardoor blijft het nog steeds noodzakelijk om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. We gaan de goede kant op en we willen iedereen bedanken voor alle hulp en het tekenen van de petitie. De teller staat al weer bijna op 20.000 handtekeningen. 

Om de petitie en Legaalrijden te steunen kan je vanaf nu een eenmalig of maandelijks een bedrag aan ons doneren. Met het geld promoten wij Legaalrijden en de petitie. Via deze link kom je op onze Backme pagina waar je ons met een donatie kan steunen. Alles helpt en alvast veel dank!