Krankzinnige eisen, voor een fiets heb je ook geen rijbewijs nodig….

MotorRAI.nl had vanmorgen een bericht over de legalisering van de e-step, de reactie op de beantwoording van Cora van Nieuwenhuizen op Tweede Kamervragen en over ons:

“Vooral lobbyinstantie legaalrijden.nl is woedend: “Er staat nog net niet in de antwoorden dat je beter kan gaan fietsen.”

Dat klinkt grappig maar dat is wel wat ze op het ministerie vinden. Er is geen enkele noodzaak om de komst van LEVs op het fietspad te versnellen. Gebruikers worden voor de vorm uitgenodigd om mee te praten maar hun input lezen we nergens terug. We zien vooral dat er via het ministerie stukken naar de Tweede Kamer worden gestuurd met desinformatie.

Als je ze daarop aanspreekt krijg je te horen dat er onderzoek is gedaan door externe bedrijven en dat, dat een gedegen onderzoek is. Als wij aantonen dat, dat onderzoek op zijn zachtst gezegd slecht is worden we genegeerd. Zelfs als je dat via een Tweede Kamerlid en Kamervragen doet blijft de minister volhouden dat het een prima onderzoek is.

Ondertussen weten wij wel beter maar de mensen die erover gaan hebben andere belangen. De minister verschuilt zich achter ongevallen die ze wil voorkomen en de RDW zegt dat LEVs gevaarlijk zijn.

Ondertussen lezen we bijvoorbeeld via onderzoeksmanager Birgitte Blatter dat de politie in Friesland vorig jaar 187 fietsongevallen registreerde maar uit de registraties in de ziekenhuizen blijkt dat het er 1502 waren.

Feit is dat fietsers zorgen voor een aanzienlijk deel van de verkeerslachtoffers in Nederland. Gemiddeld zijn er jaarlijks 200 dodelijke fietsongevallen. Met LEVs waarvan er nu ook al tienduizenden rondrijden is dat getal al jaren 0. Dat zijn feiten.

De minister en de RDW kunnen zich dus wel blijven verschuilen achter woorden als veilig, ongevallen en gevaarlijk maar dat is gebaseerd op aannames en onjuiste argumenten. Dat laatste snappen we want de gebruikers hadden natuurlijk al lang met de minister aan tafel moeten zitten en een brainstorm sessie kunnen houden hoe we LEVs veilig en verzekerd kunnen laten rondrijden. Dat is in een week te regelen. Dat zagen we eerder in het buitenland en dat kan hier ook prima.

2 REACTIES

  1. Wordt wakker NL, we worden keihard genaaid door deze overheid. En dan praten over vrijheid van meningsuiting? En de rest van onze vrijheden dan? Goed dat ik mijn dubbele nationaliteit nooit heb opgegeven, dan kan ik nog tenminste naar het land van Sultan Erdogan emigreren. Daar mag je wel met een LEV op de openbare weg. Toch niet zo een ‘dictator’ als de media suggereerde. Dikke vinger voor Rutte en consorten, succes ermee!! Ik lag jullie uit hahahahaha!!!

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...