Laat gebruikers van een LEV met een stuur zelf kiezen of ze een helm willen dragen

Wij geven input aan de overheid met betrekking tot toekomstige wet- en regelgeving. Zo ook over het dragen van een helm als je gebruik maakt van Lichte Elektrische Voertuigen.

Uit de enquete van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat die we onlangs met jullie hebben gedeeld bleek dat er een meerderheid is die tegen een helmplicht is voor gebruikers van een e-step. Gebruikers van een elektrisch skateboard of een Onewheel zijn vrijwel allemaal unaniem voor het dragen van een helm. Er is ook een kleine groep die het logisch zou vinden om dit aan de gebruikers zelf over te laten.

Ons advies is om gebruikers van Lichte Elektrische Voertuigen met een stuur zelf te laten kiezen of ze een helm willen dragen. Gebruikers van een elektrisch skateboard, Onewheel of een eenwiel dragen altijd een helm.

Het is aan de overheid om hier iets van te vinden. Feit is wel dat als je valt met een e-step er altijd een stuur in de weg zit zodat er vaak niks anders op zit dan te hopen dat het goed afloopt. De mevrouw op deze foto van all1x1 had gelukkig een helm op en een goede reactie snelheid toen ze viel met haar e-step. Haar hoofd raakte de grond en zonder helm kan dat fataal zijn.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...