Legaalrijden neemt deel aan webinar van het ministerie IenW over toelatingskader LEV

Het was de laatste tijd wat stil maar we hebben een nieuwtje. Op 29 september nemen we namens jullie, de gebruikers van Lichte Elektrische Voertuigen weer deel aan een webinar van het ministerie IenW. Het Ministerie IenW wil graag de laatste stand van zaken delen over de toelating van LEV met ons maar ook met andere deelnemers van de werkgroepen die eerder dit jaar input hebben gegeven voor de toelating van LEV.

De minister heeft altijd gezegd dat het kan mits het veilig kan. Wij hebben het afgelopen jaar via meerdere voorbeelden aangetoond dat het bij persoonlijk gebruik van LEV ook kan. Toch zien we ook rapporten verschijnen van o.a. TNO en andere adviesorganen die een beeld creëren wat wij niet kennen. Vaak met inmiddels achterhaalde en zelfs misleidende informatie. Dat beeld willen we graag nog rechtzetten want die rapporten zijn ook naar Tweede Kamerleden gestuurd. Als ze die rapporten voor waar aannemen dan kunnen ze de indruk krijgen dat LEV gevaarlijk zijn en gezien moeten worden als kinderspeelgoed.

Het ministerie wil ten behoeve van de verkeersveiligheid de toelating van LEV eenduidig en zorgvuldig regelen. Met onze kennis en die van onze achterban van inmiddels meer dan 17.000 mensen die de Legaalrijden petitie steunen willen we daar graag bij helpen maar dan moeten we daar ook de kans voor krijgen. Tot nu toe worden de gebruikers en echte LEV deskundigen doelbewust genegeerd. Hopelijk gaat dat eind deze maand veranderen.

3 REACTIES

  1. Eindelijk dus, maar er ontbreekt ook nog steeds een andere groep: de branche van tweewielers, met name die ook steps (en e-steps willen) verkopen. En de Nederlandse Autoped Federatie. Die heel veel gebruikerservaring heeft met steptochten. Dus ook met de veiligheidsaspecten. Die sportsteppers halen snelheden van meer dan 40KM/uur.

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...