LEV in beslag genomen of gestolen? Met een AirTag zie je waar hij is

Het duurde even maar ze zijn er, de AirTags van Apple. Als je er een verstopt in je LEV dan kan je hem in geval van diefstal weer opsporen. Het internet staat inmiddels vol met slimme verstop plekken voor een AirTag in je LEV. Daarnaast zien we ook allemaal 3D print ontwerpen opduiken om een AirTag in een Boosted Board (Riser) te verstoppen, in je Onewheel, e-step of in een EUC. 

LEV in beslag genomen of gestolen? Met een AirTag zie je waar hij is

Enig nadeel van het opsporen van je gestolen LEV met een Apple AirTag is dat de dief na drie dagen een notificatie krijgt dat er een AirTag bij hem in de buurt is. Die notificatie krijgt diegene overigens alleen als hij een iPhone gebruikt. Daarnaast geeft de AirTag ook nog een notificatie in de vorm van een piepje wat 15 seconden duurt. Daarmee voorkomt Apple vermoedelijk dat een AirTag wettelijk niet meer aangemerkt kan worden als een stalking device. Wat het natuurlijk wel is want in 3 dagen kan je een hoop te weten komen over iemand die een AirTag in zijn tas of onder zijn auto heeft hangen of jouw LEV heeft gestolen. 

Op YouTube zagen we inmiddels ook tips hoe je het luidsprekertje voor het audio signaal uit een AirTag kan verwijderen. Een AirTag kost €35 (4 stuks €119). Bijkomend voordeel is ook als de politie je LEV in beslag neemt je kan zien wat ze er mee doen. Gaat hij naar de domeinen, een veilinghuis of verdwijnt hij via de achterdeur?

Grootste voordeel is dat je voor weinig geld je gestolen LEV kan opsporen. Dat is geen overbodige luxe want we zien helaas regelmatig dat er e-steps en Onewheels verdwijnen. 

3 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...