LEV kan gratis mee in de trein en zonder reservering

Reizigersvereniging Rover en de Fietsersbond zijn boos op de NS vanwege een reserveringsplicht voor de fiets in de trein. Ze willen dat de NS daarvan afziet en willen meer fietsplekken in de trein. 

Feit is dat fietsen in de trein vaak voor overlast zorgen. 1 fiets neemt in een volle trein al gauw 3 zitplaatsen in en 4 staanplaatsen. Door corona zijn de zit- en staanplaatsen per trein momenteel gehalveerd en dan zorgen meer plekken voor fietsen alleen maar voor ergernis. 

LEV kan gratis mee in de trein en zonder reserveringIn ons online gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen gaf Melissa de voordelen aan van LEVs. Als voorbeeld vertelde ze dat ze haar Onewheel gebruikt in het OV. Je zet een LEV eenvoudig tussen je benen zodat andere reizigers daar geen last van hebben. Ook als het druk is. 

LEV kan gratis mee in de trein en zonder reserveringIn het geval van LEVs hebben we meestal te maken met woon-werkverkeer in combinatie met het OV. In het geval van de Fietsersbond en Rover gaat het voornamelijk om mensen die fietstochtjes houden en om recreatieve reizigers. 

LEV kan gratis mee in de trein en zonder reservering

1 REACTIE

  1. Er zijn ook mooie rugzakken te vinden zoals van alterbags waar je een esk8 in kan opbergen. Probeer dat maar eens met een fiets te doen. 🙂 Ga zelf ook een exway wave halen, een kleine board zodat ik het nog makkelijker mee kan nemen. Heel jammer dat het nog altijd niet legaal is maar het is te mooi en handig om niet te doen.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...