Reizigersvereniging Rover en de Fietsersbond zijn boos op de NS vanwege een reserveringsplicht voor de fiets in de trein. Ze willen dat de NS daarvan afziet en willen meer fietsplekken in de trein. 

Feit is dat fietsen in de trein vaak voor overlast zorgen. 1 fiets neemt in een volle trein al gauw 3 zitplaatsen in en 4 staanplaatsen. Door corona zijn de zit- en staanplaatsen per trein momenteel gehalveerd en dan zorgen meer plekken voor fietsen alleen maar voor ergernis. 

LEV kan gratis mee in de trein en zonder reserveringIn ons online gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen gaf Melissa de voordelen aan van LEVs. Als voorbeeld vertelde ze dat ze haar Onewheel gebruikt in het OV. Je zet een LEV eenvoudig tussen je benen zodat andere reizigers daar geen last van hebben. Ook als het druk is. 

LEV kan gratis mee in de trein en zonder reserveringIn het geval van LEVs hebben we meestal te maken met woon-werkverkeer in combinatie met het OV. In het geval van de Fietsersbond en Rover gaat het voornamelijk om mensen die fietstochtjes houden en om recreatieve reizigers. 

LEV kan gratis mee in de trein en zonder reservering