Luxemburg stelt eenwielers zoals de Onewheel en de e-step gelijk aan een fiets

Zelfs de Luxemburgse minister van Mobiliteit François Bausch, loopt mijlen vooruit op zijn Nederlandse ambtsgenoot Cora van Nieuwenhuizen. Vanmiddag verklaarde hij e-steps en eenwielers zoals de Onewheel legaal voor gebruik op de openbare weg in Luxemburg. Daarmee tellen wij inmiddels al 19 Europese lidstaten waar het gebruik van LEVs is toegestaan.

De Luxemburgse overheid is tot dit besluit gekomen omdat LEVs de afgelopen jaren al intensief zijn gebruikt op de weg. De overheid ziet in dat nieuwe manieren van reizen een positieve toevoeging zijn op de manier hoe mensen persoonlijke mobiliteit willen gebruiken.

Opvallend is dat elektrische skateboards niet worden genoemd in het persbericht maar alleen eenwielen zoals de Onewheel, hoverboards en e-steps. Ze worden gedefinieerd als een “klein wegvoertuig met ten minste één wiel” met of zonder stoel, ontworpen voor de beweging van één persoon” en in staat om tussen 6 en 25 km / u te rijden dankzij een motor met maximaal vermogen. van 0,25 kW.

Fijn is dat ze net in Luxemburg net als in de meeste Europese lidstaten ook qua wetgeving worden gelijkgesteld aan de fiets. Dat is ook wat onze Legaalrijden achterban van inmiddels 18.000 LEV eigenaren/gebruikers (die de petitie steunen) ook graag willen.

Met dank aan Rudy voor de tip!

 

 

4 REACTIES

    • Jakub, je klinkt alsof je nog een paspoort hebt. Bofkont jij als Turk bent zelfs verder dan alle Nederlanders. In Turkije mag je gewoon de weg op met een PLEV, het wordt zelfs gestimuleerd. En dat terwijl ze hier in de media altijd over Erdogan zeggen dat het een dictator is, nou prima vent die Erdogan denk ik. Die Cora en consorten bewijzen gewoon dat ze een voor een allemaal een dictator zijn. Iedereen zegt weg met die avondklok en tRutte zegt, die blijft. Alle PLEV gebruikers willen A en dictator Cora zegt, nee ik weet het beter voor jullie, jullie krijgen B. Krijg te heenenweer zeg het moet niet gekker worden in dit kikkerlandje. Kun je Erdogan vragen of hij ook een Turks paspoort voor mij kan regelen?

    • De politieke lafheid op dit gebied is groot sinds de Stint. Zo lang er geen kickbacks en gouden handdrukken vallen te behalen (hint hint de grote haast voor de huidige faux klimaatbeleid), zal het allemaal zeer traag gaan en laten ze het liever over aan de volgende…

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...