Mark Rutte: wacht niet af wat wij bedenken maar ga over tot actie, begin een revolutie

Mark Rutte richtte zich deze week op jongeren. Ze moeten met ideeën komen over de aanpak van de coronacrisis en die dan ook meteen toepassen. Hij hoopt dat ze meteen praktisch aan de slag gaan: Ik vind het belangrijk dat jongeren niet afwachten wat wij bedenken, maar actief meedoen, begin de revolutie van onderaf.

Meer dan een jaar geleden zijn we als Legaalrijden al de revolutie gestart om legaal en verzekerd met een licht elektrisch voertuig te mogen rondrijden in Nederland. Geen gekke wens want inmiddels kan dat in de rest van de wereld bijna overal. Nederland is een van de laatste landen waar dat nog niet mogelijk is.

De komst van de corona pandemie brengt met zich mee dat het openbaar vervoer voorlopig overbelast zal zijn doordat nog maar 50% van de stoelen beschikbaar zijn. Daarnaast loop je in het OV 6x meer kans om besmet te raken met corona. We houden voorlopig een 1,5 meter samenleving maar we hebben een overheid die geen PLEV mobiliteit scenario heeft klaarliggen.

Dat scenario hebben de jongeren van legaalrijden al uitgedacht. Het ligt klaar en kan net als in andere Europese steden vanaf volgende week ook hier toegepast worden. Er is door de corona pandemie wereldwijd een sterk groeiende mobiliteitsvraag naar PLEV’s ontstaan. We zien dat ook aan de verkoop van PLEV’s in Nederland. Die is de laatste weken gigantisch toegenomen. Gewoon mensen die veilig naar hun werk of naar school willen. Zelfs ambtenaren die met een e-step naar hun werk gaan zeggen dat als de politie hun step afpakt dat ze morgen weer een nieuwe bestellen. Geen idee of dat de revolutie is waar Rutte op doelt maar het is wel een oplossing.

Het zijn forenzen en scholieren die niet meer afwachten wat de overheid bedenkt maar al begonnen zijn met hun eigen revolutie. Je zou het burgerlijke ongehoorzaamheid kunnen noemen maar het zijn vaak gewoon jongeren die naar hun werk of school willen maar gedwongen worden om alsnog met het OV te gaan of te gaan fietsen of lopen.

Wij zijn als jongeren van nu de revolutie al gestart en volgens Rutte moeten we nu gewoon doorpakken: als jij in een bedrijf (Legaalrijden) een idee hebt, niet in de ideeënbus (ministerie van I&W) stoppen, maar het meteen omzetten in actie. Ja, heel veel mag al hoor. En het is beter dan om achteraf sorry te zeggen dan vooraf toestemming te vragen. Dat gaat ook veel sneller.

4 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...