McKinsey onderzoek: particuliere e-step veel populairder dan deelstep

Uit onderzoek van McKinsey onder mensen die een e-step gebruiken voor woon-werkverkeer 64% een voorkeur heeft voor particulier bezit. Als je daarbij de mensen bij optelt die een e-step voor recreatie of op een andere manier gebruiken kom je op 87% uit. Slechts 13% van de respondenten kiest nog voor deelsteps.

Respondenten die voorkeur hebben voor particulier bezit doen dit omdat ze hun e-step niet willen delen (33%) en flexibel kunnen zijn door je e-step in een bus of metro mee te kunnen nemen (32%).

22% van de respondenten besloot om privé een e-step te kopen nadat ze een deelstep hadden uitgeprobeerd. Aanbieders van deelsteps zijn inmiddels ook al begonnen met de verkoop van e-steps voor privé bezit.

McKinsey onderzoek: particuliere e-step veel populairder dan deelstep

Exploitanten van openbaar vervoer zullen de dienstverlening niet per se zien afnemen als e-steps populairder worden. Ze moeten wel e.e.a. aanpassen om aan deze nieuwe trend tegemoet te komen. Door bijvoorbeeld een speciale ruimte in bussen of treinen voor de opslag van privé e-steps kunnen ze zelfs hun klantenbestand vergroten en reizigers behouden volgens McKinsey.

4 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...