Bij de Mediamarkt verkopen ze al een tijdje e-steps. Dat je dat beter kan doen bij een gespecialiseerde LEV retailer bleek toen we zagen dat de Mediamarkt tegen hun klanten vertelde dat het gebruik van e-steps in Nederland wordt gedoogd en dat je beter je fietstocht of rit in het OV kan verruilen voor een tocht met een e-step.

Mediamarkt is grenzeloos met misleidende e-step verkooppraatjesMisleidend maar naar aanleiding van onze berichtgeving staat er inmiddels op de website van de Mediamarkt dat e-steps niet toegestaan zijn op de openbare weg. Om de verkoop te stuwen hebben ze daar weer een nieuw zinnetje aan toegevoegd:

Op vakantie naar het buitenland? Buiten Nederland gelden er andere regels, en dus is het mogelijk dat je hier wel vrij bent om er grenzeloos op los te steppen.

Je kan inderdaad grenzeloos rondrijden met een LEV in het buitenland maar als Nederlander ben je wereldwijd nog steeds onverzekerd. Ook op alle e-steps die de Mediamarkt verkoopt. Het zijn misleidende verkooppraatjes van de Mediamarkt. In bijvoorbeeld Frankrijk riskeer je een boete van € 3.750 voor onverzekerd rondrijden.

Verzekeraars zeggen dat ze niks kunnen omdat er in Nederland nog geen wetgeving is en het ministerie liet onlangs aan Legaalrijden dit weten:

Gebruikers van LEVs dienen zich op dit moment te verzekeren tegen aansprakelijkheid op basis van de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM). Dit is alleen mogelijk indien dit voertuig als bijzondere bromfiets is aangewezen en daarmee is toegelaten.

Let daar dus op als je buiten Nederland (op vakantie) gaat rondrijden op een LEV. Je bent vrijwel altijd onverzekerd als Nederlander… ook op huur of deelsteps.