Nederland loopt achter in Europa

Dat het vreemd is dat we in Nederland nog geen lichte elektrische voertuigen op de openbare weg kunnen gebruiken blijkt wel uit de kaart van Europa. In de groene landen zijn ze al toegestaan. Europese lidstaten die blijkbaar wel de regelgeving uit Europa toepassen. Het Parool stelde onlangs dat er al in 17 landen legaal PLEV’s rijden.

Dat kunnen we bevestigen 17 EU-lidstaten en Noorwegen. Luxemburg wil zich nog aansluiten bij het Europese PLEV pact maar wil geen huursteps. In Duitsland mogen nu nog alleen e-steps op de openbare weg rijden en dan moeten ze ook verzekerd zijn. Wetgeving verschilt per land maar komt er vrijwel altijd op neer dat het onder een standaard aansprakelijkheidverzekering valt. Als je harder wil dan gemiddeld 25 KM/U dan moet je een aanvullende verzekering afsluiten. In België is dat ook het geval.

De grote Engelse rode vlek op de kaart heeft niks te maken met de brexit. In Engeland worstelen ze ook met de invoering van PLEV’s. Dat ging aardig de goede kant op totdat er een bekende televisie presentatrice en YouTube ster op een e-step betrokken raakte bij een dodelijk ongeval. Zeer tragisch en breed uitgemeten in de Engelse tabloids.

Dat er een paar dagen eerder een meisje op een fiets op dezelfde plek ook betrokken raakte bij een dodelijk ongeval lees je nergens. Een week daarna botste er nog een kind met een e-step tegen een bushokje en toen waren ze er even klaar mee in Engeland. Daarvoor hing het vooral op het verzekeren van PLEV’s.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bike 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...