Milton Keynes is een grote stad in Buckinghamshire, Engeland, ongeveer 80 kilometer ten noordwesten van Londen. De stad is een wereldleider in technologie en wil graag een wereldleider worden op het gebied van technologie en toekomstig transport zoals LEV’s. Niet zo moeilijk want in Nederland staat nog steeds alles stil. 

De Engelse premier Boris Johnson is ook al een stap verder dan onze premier want hij is vorige week gespot op een Lime e-step in Milton Keynes. De premier praatte met technici die de deelsteps onderhouden. Als onderdeel van de proefperiode van een jaar waar we eerder over schreven is het legaal om overal op een Lime e-step te rijden op de plekken waar je ook mag fietsen.

Op de foto naast Johnson twee leden van het Britse parlement die samen met Johnson een rondje hebben gereden. Premier Rutte zei onlangs nog tegen deelnemers van een Legaalrijden pop-up actie dat hij verbaasd was dat zijn kabinet dit probleem (legalisatie) ook nog moest oplossen. Wij ook. Nederland loopt achter, het innovatieve land wat we denken te zijn kan ook al niet meer wereldleider worden op het gebied van toekomstig transport zoals LEV’s want die titel gaat vermoedelijk naar Milton Keynes…. of we moeten nu eindelijk eens heel hard gas gaan geven in Den Haag.

Nederland wereldleider op het gebied van toekomstig transport zoals LEV’s?

Photo credit: James Wilson