Het lijkt soms dat eigenaren van elektrische longboards/skateboards (esk8) een kleine minderheid vormen binnen de LEV gemeenschap maar feit is wel dat de Legaalrijden petitie om LEVs te legaliseren ooit gestart is vanuit de ESK8 community. 

Inmiddels zijn we bijna 4 jaar verder en hebben we helaas nog steeds niet de overheid kunnen overtuigen dat de gemiddelde gebruiker van een ESK8 veiliger op de openbare weg is dan iemand op een e-step of een fiets…  

Nederlandse overheid heeft esk8 gemeenschap vermoord

In die 4 jaar is ook Boosted failliet gegaan. Het bedrijf wat voor velen onder ons elektrisch skateboarden (ESK8) populair heeft gemaakt al dan niet met wat hulp van Casey Neistat. Minder bekenden verdwenen ook zoals Enertion en Mellow reageert niet meer op onze e-mail verzoeken. Wat rest zijn Chinese boards die we hier liever niet promoten. Sommige doen hun naam eer aan zoals Backfire vanwege de spontane ontbrandingen van de accu’s.

We zagen de afgelopen jaren niet alleen Boosted failliet gaan maar meerdere fabrikanten van ESK8’s. Sommige bungelen nog maar feit is dat de ESK8 community in Nederland meer dood dan levend is. De oorzaak daarvan is direct het gevolg van de legalisatie van ESK8. Je kan stellen dat de overheid de ESK8 gemeenschap in Nederland om zeep geholpen heeft. Er zijn zelfs retailers die geen ESK8’s meer verkopen. 

Wij vinden nog steeds dat elektrische longboards/skateboards veiliger zijn dan normale skateboards zonder accu en afstandbediening. Met een ESK8 kan je beter remmen en heb je meer controle. 

Onder de groep ESK8 gebruikers in Nederland maar ook in Europa zien we nauwelijks ongevallen. Dat komt vermoedelijk omdat ESK8 gebruikers weten dat ze kwetsbaar zijn. Daarnaast hebben ze vanuit die kwetsbaarheid een geheel andere kijk op mede weggebruikers door anticiperend rijgedrag. Legalisatie zal nauwelijks problemen opleveren en de ongevallen zijn nihil. Hoe we dat weten? Dat zien we in de landen zoals Frankrijk, Italië, België en Spanje waar ESK8’s wel legaal zijn. 

En ja Casey heeft een groot deel van de nalatenschap van Boosted opgekocht, waarom? Omdat het de beste ESK8 boards zijn die ooit zijn gemaakt. Met een remote die nooit de connectie verliest met je board, goede accu’s als je geen RLOD krijgt 😉 en de onverwoestbare bouwkwaliteit.