NOS stories over de elektrische step

NOS stories heeft een mini documentaire gemaakt over de e-step. Grote vraag waarom zijn ze nog steeds illegaal in Nederland terwijl ze in de rest van de wereld gewoon zijn toegestaan.

In de reportage ook Hector van Legaalrijden op bezoek met NOS stories bij minister Harbers. Hij geeft aan dat e-steps gevaarlijk zijn en daarom niet zomaar de weg op mogen. Waarom dat dan wel kan in in de rest van Europa blijft een raadsel.

 

22 REACTIES

 1. Goede video maar bij de RDW had ik wel willen zien en horen waarom ze alle e-steps afkeuren. Kan legaalrijden daar niet een keer heen met een step die je koopt bij de Mediamarkt en dan laten keuren? Hoor graag waarom hier niks de weg op mag en in de rest van de wereld wel.

  • Gevaarlijk? Andre toch… Wordt het niet tijd om in je kist te gaan liggen?? Ff zonder grappen… Je springt er zo van af! Wat er ook gebeurd je zit niet zo hoog als een fiets en als je van een fiets valt val je misschien wel van 80 cm hoog. En dat het fietspad ”te vol” is… Hou op hoor met die flauwe kul. Utrecht, amsterdam, rotterdam en groningen hebben misschien ”volle” fietspaden, maar zelfs dat is niet ”te vol”

  • Het was vroeger al die onzin dat er trappers op een brommer zaten. Niemand wilde die en fietsen was toch geen doen op zo’n brommer.

   Nu is het nog hetzelfde. Een extreem starre overheid en regels worden gemaakt door mensen die zelf op de achterbank van de dienstauto rondrijden op kosten van de belastingbetaler.

 2. Ik keek deze video met mijn opa. Die zei dat het typisch Nederlands is om dingen te verbieden. Mensen die regeltjes verzinnen zijn gewoon bang om nieuwe dingen toe te staan. Dat het in de rest van de wereld gewoon mag maar hier niet klopt volgens hem niet en hij zei dat je daarmee naar de rechter moet.

 3. Harbers die zegt dat het hier al heel druk is op de weg? Als ik in plaats van mijn fiets een e-step pak gaat het daardoor niet drukker worden op het fietspad.

  Harbers: Doordat het in Nederland vaak drukker is dan in andere landen stelt Nederland ook hogere eisen aan e-steps…

  Drukker dan in Parijs, Lissabon, Rome, Berlijn, Kopenhagen etc, etc, Dit slaat nergens op wat de minister zegt.

  De tekst ook dat fabrikanten iets moeten gaan produceren wat aan de Nederlandse regels voldoet geeft al aan dat ze nooit legaal worden in Nederland. Harbers zegt ook dat hij met fabrikanten gaat kijken of dit in de praktijk goed gaat werken? Ik weet het antwoord al.

 4. Jezus, kunner er niet gewoon mensen met verstand in de 2e kamer zitten? Niet mensen die al een halve dimensie hebben? Tis echt zulke grote bullshit dit. Het is minder gevaarlijk dan fietsen. De meeste wegen misschien net 15 kilo… Wat kan daar nou gevaarlijk aan zijn… Oude mensen toch ook.

spot_img

Gerelateerd

E-step is niet gevaarlijker dan een fiets of een e-bikeĀ 

Beleidsmakers worstelen met de komst van nieuwe vormen van...

Na Duitsland gaat Spanje nu ook LEVs reguleren

In 2022 konden we je al melden dat Spanje...

Minister wil LEVs zonder stuur niet op de openbare weg

Gisteren zijn we op het ministerie van Infrastructuur en...

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogrammaā€™s benoemd maar dan vooral...