Officier van Justitie kent regels van de Rijksoverheid niet

We schreven al eerder dat er eind oktober vorig jaar in Utrecht een Boosted Board door de politie in beslag was genomen. In december belde de eigenaar met de politie en hij kreeg toen te horen dat zijn board al vernietigd was, zonder enige kennisgeving.

Officier van Justitie kent regels van de Rijksoverheid niet

Op de website van de Overheid staat dat als je met een elektrisch skateboard op de weg gaat rijden je een waarschuwing of een boete kan krijgen. Als je dat daarna nogmaals doet kan de politie je board in beslag nemen en vernietigen. In dit geval was het de eerste overtreding.

Officier van Justitie kent regels van de Rijksoverheid niet

Het OM midden Nederland maakt blijkbaar haar eigen regels want nadat we op aanraden van het OM zelf hebben verzocht om teruggave van het Boosted Board heeft de officier van Justitie vandaag nogmaals bevestigd dat hij bij zijn uitspraak blijft.

Rest de vraag wat er dan met een Boosted Board van €1700 gebeurt terwijl de boete volgens de Overheid maximaal €260 zou moeten zijn bij een eerste overtreding. Technisch gezien is er nu een boete betaald van €1440. Het OM wijst erop dat de eigenaar van het Boosted Board nog een klaagschrift kan schrijven. Omdat hij vermoed dat de reactie op zo’n klaagschrift net als zijn Boosted Board meteen in de shredder gaat geeft hij het op. Triest en nog triester omdat we zien dat er in andere delen van Nederland mensen zijn die hun PLEV’s gewoon terug krijgen via de domeinen na een eerste overtreding. Gelijkheidsbeginsel kennen ze blijkbaar ook niet bij het OM.

De Staat is dus nu eigenaar van een Boosted Board wat vermoedelijk (vanwege de waarde) via de domeinen verkocht zal gaan worden. Dat brengt al gauw zo’n €1000 op. Mooi verdienmodel via scholieren en forensen die er alleen maar mee naar hun werk of school willen gaan. 

Het is jammer dat de Officier van Justitie de regels van de Rijksoverheid niet erkent en dat is ook niet voor het eerst.

Update: we hebben contact gehad met het beslagloket van het Openbaar Ministerie over het Boosted Board. Het is inderdaad vernietigd omdat het verboden is om met een elektrisch skateboard op de Openbare Weg te rijden. Vorig jaar hoorden we nog via het OM dat goederen van waarde niet worden vernietigd maar via de domeinen geveild worden maar omdat het om een verboden voertuig gaat moet het dus vernietigd worden.

2 REACTIES

spot_img

Gerelateerd

Grachtengordel probleem met fatbikes is nu landelijk

In Amsterdam en Haarlem zijn er veel problemen met...

Gaan jullie nog stemmen?

Elektrische voertuigen worden in verkiezingsprogramma’s benoemd maar dan vooral...

Legale e-step krijgt kenteken

De ministerraad heeft vandaag ingestemd met de invoering van...

Eerste Kamer wil LEVs niet gelijkstellen aan een e-bike

De Eerste Kamer stemde vandaag tegen de BBB motie...

Begrensde fatbike tot 25 KM/u nog steeds verboden

Inmiddels zien we steeds minder fatbikes op de weg...